Κάτι τέτοιες στιγμές πως γίνεται να μην φουσκώνουμε από υπερηφάνεια όταν το αγαπημένο σε όλους mini cooper ανακαλύπτουμε πως είναι έμπνευση και δημιούργημα ενός Έλληνα που βρέθηκε τυχαία στο Λονδίνο; Η δεξιοτεχνία και το ασίγαστο μεράκι του Έλληνα είναι πασιφανές και αναμφισβήτητο και το απέδειξε ο Αλέξανδρος Ισσιγόνης ο οποίος γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1906 από πατέρα Έλληνα, νησιώτης γαρ, και μητέρα Γερμανίδα!
Το 1922, ο πατέρας του πέθανε και λίγο καιρό αργότερα ήρθε η Μικρασιατική Καταστροφή. Είχε μάλλον άστρο από μικρός αφού, τον ζήτησε το βρετανικό ναυτικό και μαζί με την μητέρα του, τους μετέφεραν στο Λονδίνο. Εκεί ξεκίνησε να σπουδάζει μηχανικός, ωστόσο η κλίση του ήταν στις Καλές Τέχνες για αυτό και στις εξετάσεις για το σχέδιο έπαιρνε πάντα άριστα. Τα μαθηματικά πάλι τα σιχαινόταν και επιβεβαιώνεται από την τριπλή αποτυχία του στις εξετάσεις. Συνήθιζε να λέει πως τα μαθηματικά είναι «εχθρός κάθε δημιουργικού μυαλού». Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του, ξεκίνησε την καριέρα του στην ακμάζουσα τότε αυτοκινητοβιομηχανία της Μεγάλης Βρετανίας. 
Δούλεψε πρώτα στην Humber και αργότερα στην Morris Motor Company. Κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η εταιρεία του ανέλαβε να προμηθεύει με οχήματα τον Βρετανικό στρατό, με τον Ισσιγόνη να σχεδιάζει ένα ελαφρύ αναγνωριστικό όχημα αποφεύγοντας, λόγω του ρόλου του και των ικανοτήτων του, την στράτευση. Το 1948, παρουσίασε το «Mosquito», που με το όνομα Morris Minor έκανε τεράστιες πωλήσεις, και συνέχισε να παράγεται μέχρι και το 1971. Ήταν ένα αυτοκίνητο για την εργατική τάξη, φθηνό, ευέλικτο και μικρό.


Ο Ισσιγόνης έφυγε από την εταιρεία και δούλεψε για την Alvis Car, η οποία κατασκεύαζε αυτοκίνητα πολυτελείας. Τρία χρόνια αργότερα επέστρεψε στην BMC. Ο Ισσιγόνης δούλεψε σκληρά γιατί αγαπούσε αυτό που έκανε και τελικά κατάφερε να παρουσιάσει το Morris Mini Minor ή το γνωστό και αγαπητό σε όλους Mini Cooper. Ήταν ένα αυτοκίνητο λιτό, χωρίς πολλά αξεσουάρ, ασφαλές και εύκολο στην οδήγηση. Το Mini Cooper έγινε παγκοσμίως γνωστό με εκατομμύρια πωλήσεις. Ο Ισσιγόνης έμεινε στην ιστορία των σχεδιαστών αυτοκινήτων, με την δημιουργία του (με αρκετές παραλλαγές) να παραμένει στην παραγωγή για 41 χρόνια! Από το 2000, η BMW, παρουσίασε το «New Mini», ένα πιο σύγχρονο σχέδιο και μεγαλύτερο σε εκτόπισμα αυτοκίνητο.