Ο Τζορτζ Καμπόσος είναι από τα ξημερώματα της Κυριακής (28/11) ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής στην πυγμαχία, στην κατηγορία Lightweight. Ο Έλληνας ομογενής από την Αυστραλία κέρδισε τον Αμερικανό Τεόφιμο Λόπεζ στο «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν» της Νέας Υόρκης.

Ο αθλητής του μποξ ήταν καταιγιστικός, βάζοντας δύσκολα στον αντίπαλό του. Με σωστή στρατηγική, κατάφερε σημαντικά χτυπήματα στον Λόπεζ κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Τελικά, η νίκη ήρθε με split decicion, που του χάρισε τον τίτλο στη συγκεκριμένη κατηγορία. Μετά την ήττα του από τον Τζορτζ Καμπόσος, ο Λόπεζ έχασε τρεις τίτλους (WBA, WBO, IBF) και δήλωσε ότι εξετάζει να αλλάξει κατηγορία.

Τζορτζ Καμπόσος – Ο τίτλος του παγκόσμιου πρωταθλητή στην πυγμαχία και το «ευχαριστώ» στον παππού του

«Πίστεψα στον εαυτό μου και τον στήριξα. Η νίκη αυτή είναι αφιερωμένη στον παππού μου, τον Τζορτζ Καμπόσος, ο οποίος πέθανε πριν από δύο μήνες, αλλά ξέρω ότι είναι εδώ μαζί μου» ανέφερε συγκινημένος ο 28χρονος πυγμάχος Τζορτζ Καμπόσος, ο οποίος είναι ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία Lightweight.

Και πρόσθεσε, αναφερόμενος στον αντίπαλό του: «Θέλω να απολαύσει τον γιο του. Ξεχάστε τα όλα αυτά, τα παιδιά μας είναι ό,τι πιο σημαντικό».