Ο Γιώργος Καμπανέλλης είναι ένα πολύπλευρο ταλέντο. Ηθοποιός, τραγουδιστής μα και σεναριογράφος, μας μιλά για το νέο του τραγούδι “ΛΑΘΟΣ”, τις συνεργασίες που ξεχωρίζει, τον Covid-19, τα reality shows αλλά και για τις καταγγελίες κάποιων ηθοποιών για σεξουαλική παρενόχληση. Τέλος μας “μαρτυρά” το πλάνο που έχει στο μυαλό του για την θερινή σεζόν (εφ΄όσον όλα πάνε καλά), ενώ ολοκληρώνουμε τη συνέντευξη μας με μια ευχή για ένα καλύτερο αύριο! Απολαύστε τον…

Συνέντευξη στη Φωτεινής  Δημητριάδου

“ΛΑΘΟΣ”, το νέο σου τραγούδι. Μίλησε μας γι αυτό…  

Από την πρώτη στιγμή αυτό το τραγούδι το αγάπησα πολύ γιατί έχει ωραίο στίχο και υπέροχη μουσική. Πιστεύω ότι θα αγγίξει τις ψυχές όλων. Εδώ και ένα μήνα που έχει κυκλοφορήσει έχει ήδη γίνει μεγάλη επιτυχία! Θέλω επίσης να πω ότι οι στίχοι και η μουσική είναι του Νίκου Κατσάρη, την ενορχήστρωση έχει κάνει ο Χρήστος Ρουμπακιάς, σόλο –μπουζούκι ο  Νίκος Γεωργόπουλος και στην παραγωγή ο Άκης Δενδρινός. Το Video-Clip το έχει κάνει ο Άγγελος Τσάτσης και κυκλοφορεί από την Liberty music.

Κάνε μας ένα flashback της τόσο πετυχημένης καλλιτεχνικής σου πορείας…

H αλήθεια είναι ότι ξεκίνησα από τo θέατρο τo οποίο είναι η μεγάλη μου αδυναμία και η μεγάλη μου αγάπη. Έπαιξα με σπουδαίους ηθοποιούς, αλλά στη συνέχεια έκανα στροφή στο τραγούδι. Το τραγούδι με συνεπήρε λόγου του ότι έχει μεγαλύτερη αμεσότητα με τον κόσμο. Συνεχίζω ωστόσο να κάνω ακόμη πράγματα και θεατρικά… Πέρυσι για παράδειγμα, συμμετείχα στην παράσταση “Αθήνα και πάλι Αθήνα” του Γιώργου Βασιλειάδη. Ήταν ένα υπέροχο έργο, μια υπέροχη μουσική παράσταση γεμάτη αναμνήσεις για τους μεγαλύτερους και γνώση για τους νεότερους. 

Αρκετοί συνάδελφοι σου παρουσιάζουν τις δουλειές τους μέσω site . Είσαι υπέρ ή κατά αυτού;

Γιατί όχι; Το θέμα είναι να γίνει ένα τραγούδι γνωστό και να το αγαπήσει ο κόσμος. Το αν θα γίνει μέσω των site ή μέσω κάποιων άλλων Μ.Μ.Ε. νομίζω δεν είναι το ζήτημα… 

Ποιες στιγμές της μέχρι σήμερα πορείας σου ξεχωρίζεις;

Νιώθω πολύ τυχερός, γιατί έζησα σε μια περίοδο που το τραγούδι ανθούσε και η νύχτα μεσουρανούσε. Έχω συνεργαστεί με σπουδαίους τραγουδιστές, αλλά εκείνος που με πίστεψε και με στήριξε περισσότερο ήταν ο Τόλης Βοσκόπουλος. Ενθουσιάστηκε με τη φωνή μου και την σκηνική μου παρουσία και μου έγραψε κάποια τραγούδια. Αυτό τα λέει όλα. Του είμαι και θα του είμαι για πάντα ευγνώμων!

Έχεις κάνει πολλές και καλές συνεργασίες. Ποιες εξ΄αυτών ξεχωρίζεις;

Από τον χώρο του θεάτρου είχα την χαρά και την τιμή να συνεργαστώ με πολλούς σπουδαίους καλλιτέχνες… Τον Αλέκο Σακελλάριο, την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, τον Στάθη Ψάλτη, τον Γιάννη Βογιατζή… Όσον αφορά το τραγούδι έχω συνεργαστεί με τον Τόλη Βοσκόπουλο, Λευτέρη Πανταζή, Θέμη Αδαμαντίδη, Κατερίνα Στανίση, Ρίτα Σακελλαρίου, Γιώργο Μαργαρίτη αλλά και με τον σπουδαίο Γρηγόρη Μπιθικώτση. Όλοι τους είναι σπουδαίοι καλλιτέχνες και καταξιωμένοι στον χώρο, μα πάνω απ΄ όλα είναι άνθρωποι! Η μεγαλύτερη αδυναμία μου ωστόσο, είναι ο Στράτος Διονυσίου ο οποίος ήταν κορυφή στο είδος του!

Βιώνουμε μία περίεργη κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο με τον Covid-19. Κατά την άποψη σου τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να προφυλαχτούμε είναι επαρκή ή έπρεπε να είναι πιο σκληρά;

Στο πρώτο κύμα του Covid-19 πήρε μέτρα και πρόλαβε την μεγάλη ζημιά. Το μεγάλο λάθος για εμένα ήταν το άνοιγμα των συνόρων.Εκεί ξανακυλήσαμε γιατί ο κόσμος μεταφέρονταν από νομό σε νομό. Ας ελπίσουμε να ξεπεραστούν όλα σύντομα και να επανέλθουμε στην κανονική μας ζωή… 

Ήδη έχει κυκλοφορήσει το εμβόλιο και έχουν εμβολιαστεί πολλοί συνάνθρωποι μας. Εσύ θα εμβολιαστείς;

Όχι, δεν θα το κάνω γιατί φοβάμαι τις παρενέργειες. Όσο και να έχει προχωρήσει η επιστήμη, μου είναι δύσκολο να πιστέψω πως σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα έχει ολοκληρωθεί ένα φάρμακο για ένα τόσο σοβαρό εμβόλιο. Βέβαια η σειρά μας αργεί ακόμα οπότε… θα δούμε τα αποτελέσματα αυτού.

Ας επανέλθουμε στα δικά μας. Ποια η άποψη σου για τα reality shows στα οποία διαγωνίζονται δεκάδες νέα παιδιά προκειμένου να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα;

Αποτελούν μία βιομηχανία ταλέντων που προσπαθούν τα παιδιά να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά αυτά μαθαίνουν πράγματα μπαίνοντας σε αυτά τα show, γιατί η εκπαίδευση που γίνεται από τους συναδέλφους μου είναι σωστή. Ωστόσο τα σημερινά reality δεν έχουν καμία σχέση με το τότε “Να η Ευκαιρία” και αυτό γιατί υπήρχε σεβασμός και εκτίμηση από όλους προς όλους. Μην ξεχνάμε ότι από ένα τέτοιο show βγήκε και ο Θέμης Αδαμαντίδης.

Θα ήθελες να συμμετέχεις στην επιτροπή αυτών των show όπως συμμετέχουν πολλοί  συνάδελφοι σου;

Όχι!  Κατηγορηματικά όχι και αυτό γιατί δεν θεωρώ τον εαυτό μου κατάλληλο να γίνει κριτής και να καθορίσει το μέλλον των νέων παιδιών. Άλλο να βοηθήσω και να στηρίξω και άλλο να κρίνω.

Τι έχεις να πεις για τις καταγγελίες που γίνονται εις βάρος κάποιων ηθοποιών και τραγουδιστών;

Είναι κάτι που το κατακρίνω απόλυτα. Δεν αναφέρομαι μόνον στη σωματική κακοποίηση αλλά και στην ψυχική. Οι άνθρωποι αυτοί είναι ψυχικά άρρωστοι και αυτό βέβαια δεν συμβαίνει μόνο στον καλλιτεχνικό στερέωμα, αλλά και σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους. Αυτοί οι άνθρωποι που κάνουν αυτή την πράξη για εμένα θέλουν παραδειγματική τιμωρία.

Το ρίσκο τι ρόλο παίζει στη ζωή σου;

Είναι απαραίτητο. Αν δεν ρισκάρουμε… δεν πετυχαίνουμε στη ζωή μας!

Έχεις υπερβεί ποτέ τον εαυτό σου;

Από τη στιγμή που ρισκάρω, υπάρχουν φορές που υπερβαίνω τον εαυτό μου, διαφορετικά δεν κάνουμε τίποτα…

Η διεθνή καριέρα σε ενδιαφέρει;

Όχι, δεν με ενδιαφέρει. Με ενδιαφέρει να προσφέρω στην Ελλάδα, όπως προσέφεραν οι θείοι μου Γιώργος Καμπανέλλης, Ζεν-Πρεμιέ του Ελληνικού κινηματογράφου και ο Ιάκωβος Καμπανέλλης θεατρικός Συγγραφέας, και όχι μόνο.

Πώς δικαιολογείται ένας ροκάς σαν εσένα να αρέσκεται και σε λαϊκό ρεπερτόριο;

Η ροκ είναι στάση ζωής καθώς και το ρεμπέτικο. Αυτά τα δύο συνάδουν στο πάντρεμα όπως για παράδειγμα και ο Γονίδης “ροκάρει”. Η μουσική γενικώς είναι μαγεία!

Εκτός από καταξιωμένος ηθοποιός και σπουδαίος τραγουδιστής είσαι και σεναριογράφος. Μίλησε μας και γι αυτό σου το ταλέντο.

Ναι, γράφω συγχρόνως όταν το αισθάνομαι, γιατί το τραγούδι ή το σενάριο για εμένα δεν είναι εμπορικό, είναι συναισθηματικό. Είναι κατάθεση ψυχής. Γράφω όταν το αισθανθώ!

Για το καλοκαίρι υπάρχει κάποιο πλάνο;

Αν όλα πάνε καλά, το καλοκαίρι θα ξανανεβάσουμε την παράσταση “Αθήνα και πάλι Αθήνα”.

Oλοκληρώνοντας τη συνέντευξη μας τι έχεις να ευχηθείς για το μέλλον…

Φυσικά και αυτό που μου έρχεται τώρα πρώτο στο μυαλό είναι σύντομα να κλείσουμε το κεφάλαιο του Covid-19 και ο καθένας μας να πάρει τον δρόμο του. Έχουμε ανάγκη να επιστρέψουμε στην κανονικότητα μας χωρίς παράπλευρες απώλειες!