Θα ξεκινήσουμε με το αυτονόητο: το να κόψεις μόνη τα μαλλιά σου δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Αν λοιπόν, είσαι από αυτούς που θέλουν τα μαλλιά τους πάντοτε “στην τρίχα”, καλό θα ήταν να μην το τολμήσεις, αλλά να περιμένεις και να επισκεφθείς τον κομμωτή σου, όταν έρθει η ώρα.

Αν παρόλα αυτά σου την έχουν δώσει στα νεύρα οι αφέλειές σου που φτάνουν σιγά-σιγά στο σαγόνι και βλέπεις με δυσκολία, αν η ψαλίδα σου σε απελπίζει, αν είσαι άνδρας και το κεφάλι σου αρχίζει να μοιάζει με κουβά, και αν φυσικά είσαι πιο χαλαρός τύπος σχετικά με το θέμα “μαλλιά”, τότε μπορείς να πειραματιστείς προσεκτικά και αφού μελετήσεις όλα τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Ιδού λοιπόν όλες οι πληροφορίες που χρειάζεται να λάβεις υπόψη πριν πάρεις την μεγάλη απόφαση:

Κόβουμε τα μαλλιά μας όσο είναι στεγνά ή βρεγμένα;

Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα, εφόσον αυτό εξαρτάται από τις προτιμήσεις του καθενός. Γενικά όμως, αν έχεις σκοπό να σου δώσεις ένα λείο και πολύ συγκεκριμένο κούρεμα, οι ειδικοί προτείνουν τα βρεγμένα μαλλιά, έτσι ώστε να υπάρχει μία επιπλέον σαφήνεια στις γραμμές.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο ψαλίδι έχουμε στο σπίτι;

ΟΧΙ. Δεν μπορείς να κόψεις τα μαλλιά σου με το ίδιος ψαλίδι που ανοίγεις τις κούτες ή κόβεις τα χαρτιά! Υπάρχει λόγος που οι κομμωτές χρησιμοποιούν επαγγελματικό εξοπλισμό. Οπότε καλό θα ήταν να παραγγείλεις ένα επαγγελματικό ψαλίδι από το διαδίκτυο, μαζί με μία λεπτή χτένα και τσιμπιδάκια που δεν γλιστράνε, τα οποία θα σε βοηθήσουν να χωρίσεις τα μαλλιά σου σε τμήματα.

Πώς να κουρευτείς καρέ 

Πώς να κάνεις τα μαλλιά σου φιλαριστά

Πως να κόψεις την ψαλίδα

Πώς να τα ξυρίσεις τελείως και να κάνεις pixie cut 

Πως να κόψεις τα μαλλιά αν είσαι άντρας