Με έξι ταινίεςκάνει πρεμιέρα η τρίτη κινηματογραφική εβδομάδα του Ιουνίου με πρωταγωνιστές επιτυχημένα ονόματα του διεθνούς κινηματογράφου ανάμεσα στους οποίους ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Έμα Τόμσον.

Το ενδιαφέρον, ωστόσο, κεντρίζουν και δύο ταινίες του κλασικού κινηματογράφου σε επανέκδοση -Μερικοί το Προτιμούν Καυτό με πρωταγωνίστρια τη Μέριλιν Μονρόε και O Άγνωστος του Εξπρές με την υπογραφή του Άλφρεντ Χίτσκοκ– που σίγουρα θα σας φέρουν στο αγαπημένο σας θερινό σινεμά.

Καλή Τύχη Λίο Γκράντε (Good Luck to You Leo Grande)

Ρομαντική κομεντί, 97΄

Σκηνοθεσία: Σόφι Χάιντ

Πρωταγωνιστούν: Έμα Τόμσον, Ντάριλ ΜακΚόρμακ

Η Νάνσι Στόουκς είναι μία συνταξιούχος εκπαιδευτικός, που λαχταρά λίγη δράση και σεξ. Καλό σεξ. Παρόλο που ο σύζυγός της, ο Ρόμπερτ, ήταν ένας καλός σύντροφος, δεν ήταν ποτέ ένας καλός εραστής. Ο ίδιος πλέον δεν βρίσκεται στη ζωή και η Νάνσι αναζητά την περιπέτεια με τον Λίο Γκράντε, έναν σεξεργάτη. Ούτε που φανταζόταν πως θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν πέραν της συνεύρεσής τους, όμως η Νάνσι νομίζει ότι της αρέσει. Και ακριβώς το ίδιο αισθάνεται και αυτός για εκείνη. Μετά από κάθε ραντεβού τους, η δυναμική τους μεταβάλλεται και οι μάσκες πέφτουν.

Το Τέλειο Αφεντικό (The Good Boss)

Κωμωδία, 120΄

Σκηνοθεσία: Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα

Πρωταγωνιστούν: Χαβιέρ Μπαρδέμ, Μανόλο Σόλο, Αλμουντένια Αμόρ

Ο Blanco είναι ο χαρισματικός ιδιοκτήτης μιας οικογενειακής επιχείρησης που επιδιώκει να κερδίσει έναν διαγωνισμό «Επιχειρηματικής Αριστείας». Όλα πρέπει να είναι τέλεια! Αλλά η εικόνα της τέλειας εταιρίας καταρρέει καθώς ο Blanco πρέπει να διαχειριστεί μια σειρά από έκρυθμες καταστάσεις, όπως την εκδικητικότητα ενός απολυμένου υπαλλήλου, την κατάθλιψη του διευθυντή, και το ξεμυάλισμα ενός φιλόδοξου ειδικευόμενου. Προκειμένου να κερδίσει τον διαγωνισμό, το «τέλειο αφεντικό» εισβάλει απροκάλυπτα στις ιδιωτικές ζωές των υπαλλήλων του πυροδοτώντας μια αλυσιδωτή αντίδραση με ολέθριες συνέπειες.

Υψηλή Ραπτική (Haute Couture)

Δράμα, 100΄

Σκηνοθεσία: Σιλβί Οχαγιόν

Πρωταγωνιστούν: Ναταλί Μπαγιέ, Λίνα Κουντρί, Πασκάλ Αρμπιλότ

Η Έσθερ είναι στο τέλος της καριέρας της ως βασική σχεδιάστρια μόδας στο εργαστήριο της Dior Avenue Montaigne. Μία μέρα, ένα εικοσάχρονο κορίτσι, η Τζέιντ, της ληστεύει την τσάντα στο μετρό. Αντί να καλέσει την αστυνομία η Έσθερ αποφασίζει να φροντίσει την Τζέιντ. Βλέπει σε εκείνη την πιθανότητα να της μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις της, την τέχνη της ραπτικής, τον μοναδικό της πλούτο. Στον τρελό κόσμο της Υψηλής Ραπτικής που ο υπέρμετρος ανταγωνισμός είναι καθημερινότητα η Έσθερ θα ξεπεράσει τον εαυτό της και θα αλλάξει τα στερεότυπα. Τα κοστούμια και τα σκηνικά της ταινίας επιμελήθηκε ο οίκος Dior.

O Άγνωστος του Εξπρές (Strangers οn a Τrain)

Ψυχολογικό θρίλερ, 101΄

Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ

Πρωταγωνιστούν: Φάρλεϊ Γκρέιντζερ, Ρόμπερτ Γουόκερ, Ρουθ Ρόμαν

Σε ένα τρένο, ο Γκάι, ένας τενίστας με προβλήματα γάμου, προσποιείται ότι βρίσκει την ιδέα του άγνωστου συνταξιδιώτη του, Μπρούνο, διασκεδαστική: Ο ψυχοπαθής Μπρούνο του προτείνει να «ανταλλάξουν» δολοφονίες -να σκοτώσει εκείνος τη σύζυγο του Γκάι και ο Γκάι τον πατέρα του Μπρούνο, ώστε κανείς από τους δύο να μην είναι ύποπτος. Τα πράγματα όμως βγαίνουν γρήγορα εκτός ελέγχου, όταν ο Μπρούνο πραγματικά σκοτώνει τη γυναίκα του Γκάι, καταδιώκοντάς τον μέχρι να ανταποδώσει.

Μερικοί το Προτιμούν Καυτό (Some Like It Hot)

Κωμωδία, 121΄

Σκηνοθεσία: Μπίλι Γουάιλντερ

Πρωταγωνιστούν: Μέριλιν Μονρόε, Τόνι Κέρτις, Τζακ Λέμον

Ο Τζο και ο Τζέρι, ένας σαξοφωνίστας και ένας μπασίστας που προσπαθούν να βγάλουν τα προς το ζην στο παγωμένο Σικάγο, γίνονται μάρτυρες ενός πολύνεκρου μαφιόζικου χτυπήματος, κι έτσι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν άμεσα την πόλη επιβιβαζόμενοι σε ένα τρένο -μόνο που όταν κατεβαίνουν από αυτό, είναι πλέον η Τζοζεφίν και η Δάφνη, τα δύο νέα μέλη ενός γυναικείου συγκροτήματος που περιοδεύει στο Μαϊάμι. Ερωτεύονται την τραγουδίστρια του συγκροτήματος Σούγκαρ Κέιν, κι ο Τζο μεταμφιέζεται για δεύτερη φορά σε μεγιστάνα για να προσπαθήσει να την κατακτήσει, την ώρα που ο Τζέρι προσπαθεί να αποφύγει το φλερτ ενός αληθινού εκατομμυριούχου κι οι μαφιόζοι που τους καταδίωκαν καταφθάνουν στο Μαϊάμι για ένα συνέδριο.

Lightyear

Κινούμενα σχέδια, 100΄

Σκηνοθεσία: Ανγκους ΜακΛέιν

Στα ελληνικά ακούβονται οι φωνές των: Ορφέα Αυγουστίδη, Ξένιας Ντάνια, Βασίλη Παπαστάθη, Jerome Kaluta, Τέτας Κωνσταντά, Κώστα Δαρλάση, Ιντρα Κέιν

Η περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας αφηγείται την ιστορία του Buzz Lightyear -του ήρωα που είναι η πηγή έμπνευσης του ομώνυμου παιχνιδιού- συστήνοντας τον θρυλικό Space Ranger που κέρδισε γενιές οπαδών.