Οι μετ’ εμποδίων προσπάθειές τους κατά την περίοδο της πανδημίας καταγράφονται και παρουσιάζονται στο διαδίκτυο!


Πώς αντιπαρέρχεται κανείς τα εμπόδια; Πώς συνεχίζει να δημιουργεί σε αυτήν την ιδιάζουσα συνθήκη της πανδημίας που αποκλείει τα σύνολα, την ομαδική δουλειά και βασικά τη συνάθροιση για λόγους Τέχνης; Πώς προετοιμάζονται, πώς δουλεύουν, πώς εμπνέονται οι καλλιτέχνες, ενώ τα θέατρα παραμένουν κλειστά; Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα θα δώσουν οι καλλιτέχνες που συνεργάζονται με το Δημοτικό Θέαρο Πειραιά οι οποίοι, σε πείσμα των καιρών, δεν καταθέτουν τα πολιτιστικά τους όπλα.

Στο πλαίσιο μιας παρατεταμένης κατάστασης αναμονής και ανασφάλειας βγαίνουν στην πόλη, συνομιλούν μαζί της και μοιράζονται μαζί μας την αγωνία του δημιουργικού μυαλού, που ευτυχώς δεν αναπαύεται ποτέ. Η δική τους Μετακίνηση 7 θα παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα του ΔΘΠ www.dithepi.gr πάντα στις 18.00

Ο εικαστικός και video designer Παντελής Μάκκας ακολουθεί και παρακολουθεί τους επτά δημιουργούς των φετινών παραστάσεων του ΔΘΠ: Σίμος Κακάλας (“Η στρατιωτική ζωή εν Ελλάδι”), Λευτέρης Γιοβανίδης (“Λουκής Λάρας”), Τάκης Τζαμαργιάς (“Το μινόρε της αυγής”), Δημήτρης Καραντζάς – Φοίβος Δεληβοριάς (“1821 – Η επιθεώρηση”), Ζωή Χατζηαντωνίου (“Amalia Melancholia, η βασίλισσα των φοινίκων”), Άντζελα Μπρούσκου (“Η γυναίκα της Ζάκυθος”).

Έξι βιντεοσκοπημένες αιωρήσεις ανάμεσα στην Ιστορία και το αλλόκοτο παρόν, ανάμεσα στο προσωρινό πάγωμα του χρόνου και την αδιάκοπη ροή της σκέψης, της τέχνης, του θεάτρου.

Οι 7 καλλιτέχνες προτείνουν μια εναλλακτική διαδρομή που αποτελείται από πολλές τυχαίες, ή και όχι, διαδρομές με τελικό προορισμό τη θεατρική σκηνή.

Πρόγραμμα προβολών

1 Δεκεμβρίου Σίμος Κακάλας
8 Δεκεμβρίου Λευτέρης Γιοβανίδης
15 Δεκεμβρίου Τάκης Τζαμαργιάς
22 Δεκεμβρίου Ζωή Χατζηαντωνίου
29 Δεκεμβρίου Δημήτρης Καραντζάς – Φοίβος Δεληβοριάς
5 Ιανουαρίου Άντζελα Μπρούσκου