Η αλήθεια ειναι ότι η δεύτερη καραντίνα ήταν αρκετά διαφορετική από την πρώτη καθώς όλοι είχαμε κάνει ήδη την έρευνά μας όσον αφορά εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης, είχαμε βρεί τις νέες μας συνήθειες, είχαμε ανακαλύψει σειρές για να βλέπουμε, νέους τρόπους για να γυμναζόμαστε μέσα στο σπίτι…όμως ο άπλετος χρόνος που είχαμε πάλι στην διάθεση μας, μάς έδωσε την ευκαιρία για νέες “ανακαλύψεις”….

Γράφει: Κατερίνα Κωνσταντοπούλου

Στη δεύτερη καραντίνα είναι γεγονός ότι όλοι πλέον είχαμε γίνει expert στην μαγειρική αλλά και στην τέχνη του bartending! Η μεγαλύτερη όμως διάρκειας της, αυτή τη φορά μας έβαλε σε μία διαδιακασία να εξερευνήσουμε νέα δεδομένα όσον αφορά την διασκεδασή μας αλλά και γενικότερα την καθημερινότητα μας είτε είχε σχέση με τα χόμπι, είτε την δουλειά, είτε την ψυχαγωγία, είτε ακόμα και τις αγορές μας. Στην καραντίνα part 2 εξελιχθήκατε και πιστεύω ότι όλοι πήγαμε ένα βήμα παραπέρα, σε πολλά επίπεδα και πλευρές της ζωής μας. Έτσι και για εμένα όλοι αυτοί οι μήνες με έφεραν αντιμέτωπη – με την θετική έννοια- με νέες “ανακαλύψεις” που θα συνεχίσουν φυσικά να υπάρχουν στη ζωή μου και μπορώ να πώ ότι έκαναν πολύ ευχάριστους αυτούς τους μήνες του εγκλεισμού.

  1. Cocktail in a can

Eάν στην πρώτη καραντίνα γίναμε όλοι έμπεροι bartenders μέσα σε ένα βράδυ και περάσαμε ατελείωτες ώρες διαβάζοντας συνταγές για cocktail στο internet, στην δεύτερη καραντίνα ευτυχώς τα περισσότερα διάσημα και βραβευμένα bars πήραν τα ηνία στα “χέρια” τους και μας προσέφεραν την μεγάλη χαρά των cocktails in a can ή cocktails in a bottle. Kάποια από αυτά μπορείς να τα παραγγείλεις απευθείας από το μαγαζί, κάποια έχεις την ευκαιρία να τα βρείς σε γνωστές κάβες ενώ κάποια και από διάφορα σημεία διανομής. Το πληθωρικό “Blind Pirate” με ρούμι και εκχυλίσματα ελληνικών πορτοκαλιών, λάιμ, πικραμύγδαλο, βανίλια και μπαχαρικά είναι ένα από τα cocktails σε μπουκάλι του βραβευμένου bar της Θεσσαλονίκης «Vogatsikou 3» που μου έκλεψε την καρδιά με τη πρώτη γουλιά.

Η 1lt επιλογή της Smoky Margarita και τα ατομικά μπουκαλάκια της Fizzy Colada του Barro Negro είχαν μία ιδιαίτερη θέση στις συνάξεις της παρέας τα σαββατόβραδα της καραντίνας. Ενώ το Pink Spritz του 42 Bar restaurant εκτός από λατρεμένη γεύση που συνόδευε τέλεια τις πίτσες από το “αδερφάκι” του 42, το Dal Professore, πλέον τα κουτάκια του αποτελούν και μέρος της διακόσμησης του σπιτιού μου αφού το branding του πραγματικά ξεχωρίζει.Τέλος, με σύνθημα Ready, steady, drink ένα από τα πιο ιστορικά cocktail bars της Αθήνας, -στο οποίο προ κορωνοϊού όλοι δίναμε ραντεβού σάββατο βράδυ μετά τις 3 το πρωί για το τελευταίο ποτό πριν επιστρέψουμε σπίτι-, το 7 Jokers μας προσκαλεί να περάσουμε μία βόλτα από εκεί και να πάρουμε να δοκιμάσουμε τα cocktails in a bottle: Negronomicon, Rum Old Fashioned, Mai Tai.

2. Sit com από το παρελθόν

Πρέπει να παραδεχτώ κάτι… Μάλλον είμαι από τους ελάχιστους ανθρώπους που στην διάρκεια της δεύτερης καραντίνας είδα μόνο μία σειρά (!) και μάλιστα δεν ήταν και σειρά του Netflix. Ίσως επειδή δεν είμαι απο τους ανρθώπους που αγαπούν το binge-watching και είμαι πολύ επιλεκτική και “δύσκολη” θα έλεγα στις τηελοπτικές σειρές που θα “σπαταλίσω” τον χρόνο μου. Μετά τα αριστουργηματικά “Sons of Anarchy” και “Game of thrones” νομίζω ότι έχω καιρό να δώ όλες τις σεζόν από μία τηλεοπτική σιερά και μάλιστα να παθιαστώ κιόλας. Και εκεί λοιπόν που όλοι μίλαγαν και έβλεπαν το “Queen’s Gambit”,  το “La Casa de papel”, το “Bridgerton” ή το “Lupin”, εγώ έκανα ένα τηλεοπτικό ταξίδι στο παρελθόν εντελώς τυχαία και ανακάλυψα μία από τις καλύτερες σειρές που έχω δεί, με ένα σενάριο γεμάτο πανέξυπνες ατάκες και χαρακτήρες τόσο απλούς αλλά μοναδικούς. Ενα βράδυ λοιπόν ψάχνοντας να δώ κάτι στην vodafone tv έπεσα επάνω σε ένα επεισόδιο του πετυχημένου Sit com της δεκαετίας του ’90 “Everybody loves Reymond” και η αρχή έγινε! Είδα μέσα σε λιγες μέρες 9 σεζόν -όσες κράτησε κιόλας η σειρά- και μπορώ να πώ οτι η γλυκιά νοσταλγία που μου προκαλούσε κάθε επειδόσιο μου θύμισε την εποχή που έβλεπα τα Φιλαράκια για πρώτη φορά. Το 1996, ο κωμικός και πρωταγωνιστής της σειράς Ray Romano ένωσε τις δυνάμεις του με τότε μεγάλα ονόματα των ηθοποιών Brad Garrett, Peter Boyle και Patricia Heaton και μία από τις πιο γνωστές και πολύτιμες κωμωδίες της Αμερικής ήταν πλέον γεγονός. Η εκπομπή ήταν υποψήφια και κέρδισε πολλά βραβεία όπως Emmy, Χρυσή Σφαίρα, Screen Actors Guild. Οι περιπέτειες της οικογένεια του επιτυχημένου αθλητικογράφου με την μπουχτισμένη -από την συμπεριφορά των πεθερικών της- σύζυγο, τους ενοχλητικούς γονείς και τον μεγαλύτερο αδερφό που ζηλεύει τον Ray όλη του την ζωή, δεν έχουν τελειωμό και πραγματικά το ευφυέστατο σενάριο και οι εξαιρετικά αστείες ατάκες με κάνουν να θέλω να βλέπω συνέχεια τα επεισόδια και κάθε φορά που τα βλέπω να τα χαίρομαι και να γελάω τόσο πολύ σαν να είναι η πρώτη φορά. 

3. Greek Stand up comedy

Nαι, θα το παραδεχτώ, είμαι μεγάλη φαν του stand up comedy. Μπορώ να περάσω ώρες ατελείωτες βλέποντας ολόκληρες παραστάσεις των Jerry Seinfeld, Wanda Sykes, John Mulaney και πολλών άλλων διάσημων stand up comedian της Αμερικής. Η αλήθεια είναι ότι ανά διαστήματα είχα παρακολουθήσει και κάποια αποσπασματικά βίντεο από παραστάσεις κάποιων ελλήνων χωρίς όμως να έχω ξεχωρίσει κάποιον ιδιαίτερα. Μέχρι που ένα βράδυ πάτησα το play σε ένα βίντεο που μου εμφανίστηκε ως προτεινόμενο στο Youtube με τίτλο “Να ένας σοφός”… εκείνο το βράδυ ο Λάμπρος Φισφής απέκτησε μία θέση στην καρδιά μου, γέλαγα τόσο πολύ που μου κόπηκε η ανάσα και έστελνα σαν τρελή το link της παράστασης σε όλους μου τους φίλους με την υποσημείωση… “Έχω πεθάνει, κλαίω από τα γέλια, δείτε το οπωσδήποτε”. Την επόμενη ημέρα στο γραφείο οι συνάδερφοι που τους το είχα στείλει μου έλεγαν ατάκες και γελάγαμε όλοι παρέα. Εάν πραγματικά θέλετε να γελάσετε με την ψυχή σας -ειδικά αυτή την περίοδο που το έχουμε πολύ ανάγκη- μπείτε τώρα στο Youtube και δείτε την παράσταση αυτή. Θα με ευχαριστείτε. 

4. I think I am a Vintage girl after all

H αλήθεια είναι ότι δεν είμαι λάτρης του thrift shopping και των vintage items και ποτέ δεν είχα αγοράσει κάτι από ένα vintage store. Μέχρι που ένα βράδυ πριν από μερικούς μήνες έπεσα επάνω σε έναν λογαριασμό στο instagram που πραγματικά ήθελα να αγοράσω τα πάντα! Στο Evocative Τhread Treasures, το οποίο διαθέτει και φυσικό κατάστημα, ανακάλυψα vintage θησαυρούς διαλεγμένους με πολλή αγάπη από την ιδιοκτήτρια. Chunky clip ons σκουλαρίκια με πολύχρωμα πετράδια, χρυσό παντού, εντυπωσιακά necklaces, κομμάτια statement. Γιατί το συγκεκριμένο vintage store ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα; Γιατί τα κομμάτια που διαθέτει είτε είναι κοσμήματα είτε ρούχα είτε αξεσουάρ είναι bold, είναι πληθωρικά, είναι η χαρά του bling bling και δεν περνάνε απαρατήρητα. Γιατί θα ανακαλύψεις κομμάτια από brands όπως Dior, Gucci, Saks Fifth Avenue, Marina Rinaldi, Versace, Valentino σε εξαιρετική κατάσταση και εκπληκτικές τιμές. Γιατί κάθε post είναι ένα μικρό έργο τέχνης και γιατί νιώθεις ότι κάθε κόσμημα ή ρούχο που ανεβάζει και πουλάει στο κατάστημα έχει να σου διηγηθεί μία όμορφη ιστορία. Γιατί απλά η ιδιοκτήτρια είναι πολύ ευγενική, φοβερά εξυπηρετική και η παράδοση της παραγγελίας είναι άμεση. Γιατί απλά όταν δείς τα chucky εντυπωσικά δαχτυλίδια του θα αναφωνήσεις: ΤΑ ΘΕΛΩ ΟΛΑ!