Το «googling» ή … ελληνιστί “γκουγκλάρισμα” έχει γίνει συνώνυμο της διαδικτυακής αναζήτησης.

Ο όγκος των αναζητήσεων ανά ημέρα που πραγματοποιούνται στο Google αυξάνεται συνεχώς, φθάνοντας σε αρκετά δισεκατομμύρια. Οι άνθρωποι αναζητούν τα πάντα στο διαδίκτυο και ο ψηφιακός χώρος παίζει τον πιο ζωτικό ρόλο στην εύρεση και ανταλλαγή πληροφοριών. Οι διασημότητες και οι επιφανείς άνθρωποι είναι τα πιο δημοφιλή θέματα αναζήτησης.

Σε αυτό το κείμενο απαριθμούμε 10 άτομα που κυριαρχούν στην αναζήτηση προσωπικοτήτων στο διαδίκτυο. Πρόκειται για ανθρώπους από διαφορετικούς τομείς και καθένας από αυτούς έχει κάποιους ειδικούς λόγους για να είναι στα … καυτά θέματα στις αναζητήσεις στο Διαδίκτυο.

Alec Baldwin

Ο λόγος που ο διάσημος ηθοποιός είναι πρώτο σε αυτή τη λίστα δεν είναι τυχαίος, αφού ήταν πρωταγωνιστής σε μια φοβερή τραγωδία που πραγματοποιήθηκε στα γυρίσματα της ταινίας “Rust”. Στις 21 Οκτωβρίου 2021, ο Baldwin έκανε πρόβα μία σκηνή, για να μαρκαριστούν οι θέσεις και οι κινήσεις, κρατώντας ένα περίστροφο εποχής, για το οποίο του είχαν πει τη στιγμή που του το έδιναν τη φράση «cold gun» που σημαίνει ότι δεν είχε αληθινές σφαίρες. Αλλά το όπλο ξαφνικά εκπυρσοκρότησε, σκοτώνοντας την κινηματογραφίστρια Halyna Hutchins και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Joel Souza με μια αληθινή σφαίρα.

Kyle Rittenhouse

Ο Kyle Rittenhouse είναι το δεύτερο άτομο με τις περισσότερες αναζητήσεις στο Google. Όταν ήταν μόλις 17 ετών, ενεπλάκη σε πυροβολισμούς που κόστισαν τη ζωή σε ανθρώπους. Συγκεκριμένα, στις 15 Αυγούστου 2020, ο Rittenhouse πυροβόλησε τρεις άνδρες στο Ουισκόνσιν σκοτώνοντας δύο και τραυματίζοντας τον τρίτο από τους διαδηλωτές του κινήματος #BlackLivesMatter.

Christian Erikson

O διάσημος Δανός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής γεννήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 1992. Κατακτώντας την τρίτη θέση ανάμεσα στα άτομα με τις περισσότερες αναζητήσεις, ο Erikson παίζει για την Εθνική Ομάδα της Δανίας και την Premiere League Bretford ως επιθετικός μέσος. Έχει επίσης αποδειχθεί ως έμπειρος κεντρικός μέσος. Ο Erikson έκανε το ντεμπούτο του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο το 2010, όταν ήταν μόλις 18 ετών. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έχει κερδίσει περισσότερες από 110 συμμετοχές, οι οποίες περιλαμβάνουν επίσης πέντε μεγάλα τουρνουά. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2010, ο Erikson ήταν ο νεότερος παίκτης. Κατατάσσεται ως ο έβδομος καλύτερος σκόρερ όλων των εποχών. Πέντε φορές ανακηρύχθηκε Δανός Ποδοσφαιριστής της Χρονιάς.

Tiger Woods

Το τέταρτο άτομο με τις περισσότερες αναζητήσεις στο Google είναι ο Tiger Woods, Αμερικανός επαγγελματίας παίκτης γκολφ, γεννημένος στις 30 Δεκεμβρίου 1975. Ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες γκολφ όλων των εποχών, είναι ένας πολύ δημοφιλής αθλητής στη σύγχρονη ιστορία. Έχει εγγραφεί στο World Golf Hall of Fame. Ο Woods έχει κερδίσει πάνω από 18 πρωταθλήματα γκολφ. Ήταν μέλος της ομάδας της Αμερικής που κέρδισε το Ryder Cup το 1999. Ο Πρόεδρος Donald Trump του χάρισε το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας και ο Τίγρης ήταν ο τέταρτος παίκτης γκολφ που κέρδισε αυτή την τιμή. To Φεβρουάριο του 2021, είχε ένα παραλίγο μοιραίο τροχαίο, αλλά σώθηκε ως εκ θαύματος και πλέον έχει επιστρέψει στις επάλξεις.

Simone Biles

Πέμπτη στη λίστα με τα άτομα με τις περισσότερες αναζητήσεις στο Google είναι η Simone Biles, μια Αμερικανίδα καλλιτεχνική γυμνάστρια που θεωρείται η πιο δημοφιλής αθλήτρια όλων των εποχών. H Biles κέρδισε πέντε ατομικά χρυσά μετάλλια στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 που διεξήχθησαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ως αθλήτρια, έχει τον μεγαλύτερο αριθμό χρυσών μεταλλίων.

Joe Biden

Ο Joseph Robinette Biden Jr., ευρέως γνωστός ως Joe Biden είναι ένας Αμερικανός πολιτικός που έχει εκλεγεί ως ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι το έβδομο άτομο με τις περισσότερες αναζητήσεις στο Google. Νωρίτερα υπηρέτησε ως 47ος Αντιπρόεδρος υπό τον Barack Obama από το 2009 έως το 2017. Από το 1973 έως το 2009, εκπροσώπησε το Ντέλαγουερ στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Το 1970, εξελέγη στο συμβούλιο της κομητείας του New Castle και αυτό τον έκανε τον έκτο νεότερο γερουσιαστή στην ιστορία των Η.Π.Α.

Emma Raducanu

Το έβδομο άτομο με τις περισσότερες αναζητήσεις στο Google, η Emma Raducanu, γεννημένη στις 13 Νοεμβρίου 2002, είναι μια πολύ δημοφιλής Βρετανίδα επαγγελματίας τενίστρια. Στις 25 Απριλίου 2022, σημείωσε την 11η κατάταξη που δόθηκε από την Ένωση Γυναικών Αντισφαίρισης (WTA). Έκανε το ντεμπούτο της στο WTA Tour τον Ιούνιο του 2021 και έφτασε στον τέταρτο γύρο στο πρώτο της μεγάλο τουρνουά. Βασιλεύει στη σκηνή του πρωταθλήματος US Open. Μετά τη Βιρτζίνια Γουέιντ που τα κατάφερε στο Πρωτάθλημα Wimbledon του 1977, η Emma Raducanu ήταν η πρώτη γυναίκα από τη Βρετανία που κέρδισε έναν τίτλο Grand Slam στο single.

Derek Michael Chauvin

Όγδοος στη λίστα με τους περισσότερο αναζητούμενους στο Google, ο Derek Michael Chauvin είναι ένας πρώην Αμερικανός αστυνομικός που καταδικάστηκε με την κατηγορία της δολοφονίας του George Floyd στη Μινεάπολη της Μινεσότα. Ο Derek εργάστηκε με το αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολης μεταξύ 2001 και 2020. Στις 25 Μαΐου 2020, ήταν μαζί με άλλους τρεις αξιωματικούς που προσπαθούσαν να συλλάβουν τον Floyd όταν ο Derek γονάτισε στον λαιμό του Floyd για περίπου εννέα λεπτά που οδήγησε στον θάνατο του Floyd. Στις 26 Μαΐου, το αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολης τον απέλυσε και συνελήφθη στις 29 Μαΐου. Η δολοφονία προκάλεσε εκτεταμένες διαμαρτυρίες. Στις 25 Ιουνίου 2021, ο Derek καταδικάστηκε σε 22μιση χρόνια φυλάκιση.

Henry Ruggs III

Το ένατο άτομο με τις περισσότερες αναζητήσεις στο Google είναι ο Henry Ruggs III. Ένας διάσημος Αμερικανός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο Χένρι έπαιξε για δύο σεζόν στο National Football League. Οι Las Vegas Raiders τον επέλεξαν στον πρώτο γύρο του NFL Draft 2020. Ενώ έπαιζε τη δεύτερη σεζόν, ο Ruggs ήταν υπεύθυνος για ένα τροχαίο που σκότωσε μια 23χρονη γυναίκα. Την ίδια μέρα οι Raiders τον άφησαν. Αναμένει τη δίκη του με την κατηγορία της οδήγησης υπό επιρροή.

Pete Davidson

Το δέκατο άτομο με τις περισσότερες αναζητήσεις στο Google είναι ο Pete Davidson, ένας Αμερικανός κωμικός και ηθοποιός. Ήταν μέρος του καστ του “Saturday Night Live”, της κωμικής σειράς σκετς αργά το βράδυ του NBC που διαρκούσε μεταξύ 2014 και 2022 για οκτώ σεζόν. Το 2019, έβγαλε την κωμωδία «Big Time Adolescence» παίζοντας επίσης σε αυτήν. Την επόμενη χρονιά, συνέγραψε τη δραματική κωμωδία «The King of Staten Island». Πρωταγωνίστησε σε ορισμένες δημοφιλείς ταινίες όπως το The Suicide Squad (2021), το Bodies Bodies Bodies (2022) και το Marmaduke (2022).