Στην πόλη Βίγκο της Ισπανίας, ένα σχολείο πήρε μια εξαιρετική πρωτοβουλία για τους μαθητές του, με σκοπό να καταπολεμήσει την ανισότητα των φύλων! Αποφάσισε λοιπόν, να παραδώσει μαθήματα… οικιακών στα αγόρια!

Με σύνθημα «Η ισότητα μαθαίνεται με πράξεις», το σχολείο Montecastelo, διδάσκει στους σπουδαστές του βασικές δεξιότητες που αφορούν τις καθημερινές δουλειές ενός σπιτιού: ράψιμο, σιδέρωμα, μαγείρεμα, καθάρισμα.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, τα αγόρια θα διδάσκονται πως να σιδερώνουν, να ράβουν, να μαγειρεύουν και άλλες χειρωνακτικές δραστηριότητες όπως τοιχοποιία, ξυλουργικές εργασίες, αλλά και υδραυλικές και ηλεκτροτεχνικές δεξιότητες.

Ανάμεσα σε όσους διδάσκουν τους μαθητές συγκαταλέγονται εθελοντές από την διοίκηση του σχολείου αλλά και μερικοί μπαμπάδες.

Αμφιλεγόμενες αντιδράσεις έχει προκαλέσει αυτή η πρωτοβουλία, καθώς κάποιοι την χαρακτηρίζουν παραπάνω από καίρια και άλλοι διαφωνούν πως στην πραγματικότητα ενισχύει τους ρόλους των δύο φύλων επειδή κατηγοριοποιεί συγκεκριμένες δραστηριότητες σε «αντρικές» και «γυναικείες» αντί να τις εκλαμβάνει ως γενικά χρήσιμες δεξιότητες. Άλλοι πάλι σχολίασαν πως αυτές οι δεξιότητες θα έπρεπε να διδάσκονται στο σπίτι και όχι στο σχολείο