Μένουμε σπίτι και τα beaute μας είναι πλέον καθαρά προσωπική υπόθεση, εκτός και αν μοιραζόμαστε την ίδια στέγη με κάποιον κομμωτή, στιλίστα ή αισθητικό. Σε αυτήν την περίπτωση τους ικετεύουμε να κάνουν κάτι για να βελτιώσουν έστω και λίγο την εικόνα μας και ως αντάλλαγμα προσφέρουμε ό,τι μπορούμε, από χειροποίητο ψωμί μέχρι εμψύχωση για το επόμενο workout. Αν όμως η μοίρα των φρυδιών μας βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια μας, και δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε ιδιαίτερα το λουκ Φρίντα Κάρλο, τότε σίγουρα θα χρειαστούμε ορισμένες οδηγίες έτσι ώστε να τους δώσουμε το σωστό σχήμα που τους αξίζει.

Ορισμένα tips:

Βρες τον σωστό φωτισμό
Το φυσικό φως του ήλιου είναι η πιο ασφαλής επιλογή πριν αρχίσεις να φτιάχνεις τα φρύδια σου, επομένως αν μπορείς ξεκίνησε την διαδικασία με έναν καθρέφτη κοντά στο παράθυρο. Θέλεις το πρόσωπό σου να φωτίζεται ομοιόμορφα. Γενικότερα καλό είναι να αποφύγεις τον πολύ ισχυρό φωτισμό μίας λάμπας, καθώς κανένας άλλος δεν θα σε κοιτάξει τόσο επίμονα στα φρύδια και κινδυνεύεις να τα πετσοκόψεις.

Μην χρησιμοποιήσεις μεγεθυντικούς φακούς
Τα φρύδια είναι εκείνα που εξασφαλίζουν την ισορροπία και τις σωστές αναλογίες των ματιών και του προσώπου σου, επομένως είναι πολύ σημαντικό να τα σχηματίζεις όσο βλέπεις και τα δύο. Άφησε δηλαδή τους μεγεθυντικούς καθρέφτες και τα καθρεφτάκια τσέπης στην άκρη, διότι το μόνο που θα πετύχεις με αυτά είναι να βλέπεις ένα λιβάδι από μικροσκοπικές τρίχες που πρέπει να κλαδευτεί αντί για το πραγματικό σχήμα των φρυδιών σου.

Μην το παρακάνεις με το τσιμπιδάκι
Βασικός κανόνας: μην υπερβάλεις. Σύμφωνα με την Robin Evans, αισθητικό που ειδικεύεται στον σχηματισμό και καλλωπισμό των φρυδιών, δεν χρειάζεται να πιάσουμε τσιμπιδάκι για τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά την περιποίησή τους. Η ίδια επίσης τονίζει πως τώρα δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για πειραματισμούς και νέα σχήματα.
Γενικότερα είναι πολύ εύκολο να αφαιρέσεις περισσότερες τρίχες από ότι πρέπει (ας πάρουμε για παράδειγμα ολόκληρα τα 90s), επομένως δώσε βάση σε αυτόν τον κανόνα.

Προσοχή στην κατεύθυνση
Να και κάτι που ίσως δεν ήξερες: Κάθε μία από τις μικροσκοπικές τρίχες των φρυδιών σου συνδέεται με ακόμα πιο μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία, τα οποία την κρατούνε υγιή και της προετοιμάζουν το έδαφος για να ξαναβγει όταν εσύ την αφαιρείς. Αν λοιπόν το τσιμπιδάκι σου κάνει αυτήν την διαδικασία από την αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη που η τρίχα φυτρώνει, τότε τα αγγεία θα σπάσουν και θα προκύψουν πληγές. Με το ένα χέρι λοιπόν τράβηξε το δέρμα της περιοχής έτσι ώστε να είναι σφιχτό και με το άλλο ξεκίνα το πλακ-πλακ, προς την μεριά που οι τρίχες σου μεγαλώνουν. Συνήθως αυτή είναι προς τα πάνω και κοντά στον κρόταφο.