Ίσως να πιστεύεις ότι το σeξ είναι μια πράξη αυθόρμητη και ότι σου έρχεται εντελώς τυχαία κάθε φορά, οι ειδικοί όμως διαφωνούν και μάλιστα έκαναν και έρευνα πάνω στη θέμα, η οποία αποκάλυψε ποια είναι η καλύτερη ώρα για σeξ, ανάλογα με την δεκαετία σου.

Photo credits Nataliya Vaitkevich @Pexels

Την εν λόγω μελέτη έκανε ο δρ. Πολ Κέλεϊ, συνεργάτης του Νευρολογικού Ινστιτούτου Ύπνου και Βιορυθμών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, διαπιστώνοντας ότι ανάλογα με την κάθε δεκαετία που βρίσκεται ένας άνθρωπος, η λίμπιντος του αλλάζει. Αυτό οφείλεται στην αλλαγή του βιολογικού ρολογιού του κεθανός, όσο τα χρόνια περνούν και έτσι ουσιαστικά, μεταβάλλεται και ολόκληρη η λειτουργία του συστήματος του οργανισμού.

Πως διαμορφώνεται όμως η ιδανική και ενδεδειγμένη ώρα για σeξ, ανά ηλικιακό group; Θα το μάθεις αναλυτικά παρακάτω.

Δεκαετία 20-30

Σύμφωνα με τους ειδικούς, για αυτές τις ηλικίες η καλύτερη ώρα για σeξ είναι στις 3 το μεσημέρι, καθώς εκεί διαπιστώνεται η κορύφωση της σeξουαλικής τους ενέργειας.

Δεκαετία 30-40

Μιας και σε αυτές τις ηλικίες οι άνθρωποι τείνουν να ξυπνούν πιο νωρίς, φαίνεται ότι το πρωινό σeξ είναι η καλύτερη επιλογή, οπότε κάπου στις 08:20 είναι η καλύτερη ώρα. Το φως του ήλιου ενεργοποιεί τότε την τεστοστερόνη και στα δυο φύλα.

Δεκαετία 40-50

Αφού όσο μεγαλώνει κάποιος ξυπνάει και νωρίτερα, προφανώς και θα θέλει να κοιμηθεί πάλι νωρίτερα. Για αυτές τις ηλικίες λοιπόν, το σeξ είναι καλύτερο στις 22:00-22:30, λίγο πριν πέσουν για ύπνο.

Δεκαετία 50-60

Όσο πιο νωρίς πέφτει κάποιος για ύπνο, τόσο πιο νωρίς μεταφέρεται και  η ώρα του σeξ, επομένως για τους πενηντάριδες η ιδανική ώρα για σeξ είναι στις 10 το βράδυ.

Δεκαετία 60-70

Σε αυτές τις ηλικίες, το σeξ δεν πρέπει να γίνεται μετά τις 20:00, γιατί πρέπει τα άτομα  να πέφτουν νωρίς για ύπνο. Ο οpγασμός κάνει το σώμα να εκκρίνει οξυτοκίνη, μιας ορμόνη που “ξυπνάει”, επομένως φέρνει και υπερένταση. Για αυτό καλύτερα η πράξη να γίνεται νωρίς.

Δεκαετία 70-80

Ισχύει περίπου ότι και στην προηγούμενη κατηγορία των 60-70, επόμενως η κατάλληλη ώρα είναι στις 20:00.