Κάθε φορά που έχουμε όρεξη για γαμοπίλαφο ή χοχλιούς, η διεύθυνση που πρέπει να πληκτρολογούμε στο gps είναι η ίδια. Σπάρτης 129, στον Πειραιά. Εκεί λοιπόν, συναντά κανείς το «Καπηλειό»! Ένα ζεστό, κρητικό γαστρονομικό στέκι που αγαπάμε πολύ, γιατί ξέρει πως να ικανοποιεί τους γευστικούς μας κάλυκες αλλά και πως να φτάνει τη διάθεση μας στα ύψη. Στο «Καπηλειό» νιώθουμε σα στο σπίτι μας και σε αυτό βοηθά τόσο το οικογενειακό κλίμα που έχουν καταφέρει να μας περάσουν η Κωνσταντίνα με την οικογένεια της, όσο και οι νοστιμιές που δοκιμάζουμε κάθε φορά και θυμίζουν εκείνες της δικής μας μαμάς και γιαγιάς. Συναντήσαμε την Κωνσταντίνα Καβαλάρη, ιδιοκτήτρια του μαγαζιού, και την ρωτήσαμε όλα όσα θα θέλαμε να ξέρουμε γι’ αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα γωνιά του Πειραιά, ενώ μας «μαρτύρησε» τι είναι αυτό που το καθιστά ένα από τα καλύτερα στέκια και για φέτος το χειμώνα.

Συνέντευξη στη Δήμητρα Βγενά

Πόσα χρόνια λειτουργεί το «Καπηλειό»;

Το μαγαζί λειτουργεί δύο χρόνια. Αρχικά ήμασταν σ’ ένα πιο μικρό χώρο μα όταν η αγάπη του κόσμου άρχισε να μεγαλώνει και να μας επισκέπτονται ολοένα και περισσότεροι, μεταφερθήκαμε σε μεγαλύτερο. Σήμερα λοιπόν, μπορεί κανείς να μας βρει Σπάρτης 129 & Μακεδονίας στον Πειραιά.

Πως προέκυψε αλήθεια το «Καπηλειό»;

Στην οικογένεια μου κάναμε και κάνουμε πάρα πολλά τραπέζια σε φίλους και συγγενείς. Κάπως έτσι λοιπόν, σκεφτήκαμε γιατί να μην το κάνουμε για όλο τον κόσμο; Η μαμά μου είναι μία εξαιρετική μαγείρισσα και λατρεύει να δημιουργεί γεύσεις στην κουζίνα της, οπότε σκεφτήκαμε να ανοίξουμε έναν χώρο με τις παραδοσιακές κρητικές συνταγές της μαμάς μου. Έτσι απλά έγινε η αρχή, και το αγκάλιασε πολύ γρήγορα ο κόσμος.

Είναι εύκολο να λειτουργήσει ομαλά μια οικογενειακή επιχείρηση;

Ναι, φυσικά! Έχεις γύρω σου ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν, ανθρώπους που σε ξέρουν και με τους οποίους συναναστρέφεσαι ούτως ή άλλως στην καθημερινότητα σου. Όλο αυτό μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει σε μια επαγγελματικού τύπου συνεργασία. Θεωρώ εξαιρετικά όμορφο και επίσης ατού μας, το γεγονός ότι είμαστε μια οικογενειακή ταβέρνα που ότι κάνει το κάνει με πολύ αγάπη και μεράκι γιατί πολύ απλά, το μαγαζί το νιώθουμε σπίτι μας! Το «πονάμε» όλοι, μπορεί τυπικά να είναι δικό μου, αλλά μαζί μου έχω τη μαμά μου, τον μπαμπά μου τα αδέλφια μου να με στηρίζουν και είμαι πολύ ευγνώμων γι’ αυτό!

Τι είναι αυτό που μένει στους πελάτες φεύγοντας από εδώ;

Τους μένει σίγουρα η πολύ καλή διάθεση που έχουμε όλοι μας εδώ και φυσικά, τα χειροποίητα φαγητά μας. Σκέψου ότι έχει τύχει άνθρωπος να μπει στην κουζίνα για να φιλήσει τα χέρια της μαμάς μου. Ήμουν παρούσα και έμεινα άναυδη! Επίσης, αγαπούν πολύ τα live που κάνουμε. Τα παιδιά που παίζουν μπορεί να μην είναι οικογένεια μας, αλλά τους έχουμε κάνει οικογένεια μας! Όλο αυτό λοιπόν βγαίνει στον κόσμο και έτσι περνάμε υπέροχα όλοι!

Ποιο πιάτο σας πρέπει να δοκιμάσει κάθε πελάτης;

Χμμμ, νομίζω πως όλα! Χα,χα! Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο γιατί όλα είναι πεντανόστιμα! Τι να σου πω; Τους χοχλιούς, τα κρεμμύδια τα γεμιστά, τη σφακιανόπιτα; Δεν ξέρω αλήθεια, ποιο να προτείνω! Ένα πιάτο ας πούμε, που θα βρούμε σε κάθε τραπέζι, είναι οι ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης. Έχει ο μπαμπάς μου καταγωγή από εκεί και η συνταγή είναι σπιτική, της θείας μου.

Και για τη νέα σεζόν τι να περιμένουμε; Κάποιο live, κάποια νέα προσθήκη στο μενού;

Φέτος έχουμε οργανώσει έναν πολύ δυνατό χειμώνα, με πολλά γλέντια κρητικά, νησιώτικα, ποντιακά, ρεμπέτικα και λαϊκά. Τα live μας θα είναι κάθε  Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, Κυριακή μεσημέρι, αλλά και τις Τετάρτες με ρεμπέτικα. Όσον αφορά σε νέα πιάτα, η αλήθεια είναι πως όλο και κάτι προσθέτουμε συνεχώς! Η τελευταία μας προσθήκη ας πούμε, είναι τα  κρεμμύδια γεμιστά με ρύζι και κιμά, η μελιτζάνα γεμιστή με τυριά και μυρωδικά και η φάβα Σαντορίνης!


Σπάρτης 129 & Μακεδονίας, Πειραιάς. Τ: 2104633009 Fb: Το Καπηλειό Insta: Το Καπηλειό