Η σωστή διατροφή είναι πολύ σημαντική σε κάθε φάση της ζωής μας, πόσο μάλλον στην περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και όταν σχεδιάζουμε τον ερχομό ενός μωρού. Η γονιμότητα επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, αλλά ένας από τους πιο καθοριστικούς είναι οι διατροφικές μας συνήθειες.

Εάν λοιπόν, εσύ και ο σύντροφός σου αποφασίσατε να κάνετε οικογένεια, ίσως ήρθε η ώρα να επανεξετάσετε τις διατροφικές συνήθειες που είχατε μέχρι σήμερα. Ειδικά αν ο εγκλεισμός σας έχει κάνει να ξεφύγετε έστω και λίγο από τις υγιεινές σας συνήθειες. Η υγιεινή και σωστή διατροφή δε χρειάζεται υπερβολές, αλλά ισορροπία και μέτρο. Δες συνολικά τι τροφές καταναλώνεις μέσα στην εβδομάδα και αναλόγως κάνε τις απαραίτητες αλλαγές.Τι πρέπει να προσέξεις;

Βάλε στο διατροφολόγιό σας τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και σίδηρο
Τέτοιες τροφές είναι το κόκκινο κρέας, το ψάρι, τα δημητριακά, το ψωμί ολικής άλεσης, το χοιρινό και φυσικά τα άφθονα φρούτα και λαχανικά. Αν είσαι χορτοφάγος, μην επαναπαυτείς στις σαλάτες, τα όσπρια και τα φρούτα. Συμβουλεύσου το γιατρό σου και εκείνος θα σε καθοδηγήσει εάν χρειάζεται να προμηθευτείς συμπληρώματα σιδήρου.