Τη γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε μέσα από τα τραγούδια της. Μέσα στα χρόνια έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία αξιοθαύμαστη πορεία στη μουσική, ωστόσο εκείνη ποτέ δεν επαναπαύεται! Υπερδραστήρια όπως είναι δεν σταματά να μας εκπλήσει και αυτό κάνει και τώρα με το νέο της εγχείρημα! Η αγαπημένη μας Χρύσπα λοιπόν, αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στον χώρο της εστίασης, αφού ανέλαβε μαζί με την αδερφή της Εύη, το εστιατόριο “Μάνιτας” στην Αίγινα!

Συνέντευξη στη Λιάνα Μπουκουβάλα

Photo Credits Ευαγγελία Μάρα

Αποφάσισες για πρώτη φορά να δραστηριοποιηθείς και εσύ στον χώρο της εστίασης, συνεχίζοντας μαζί με την αδερφή σου, Εύη, την πολυετή ιστορία του “Μάνιτα” στην Αίγινα. Πως προέκυψε αυτή σου η απόφαση;

Ως άνθρωπος είμαι φοβερά εργασιομανής. Είχα παράλληλα χρόνια να μείνω για μεγάλο διάστημα στην Αίγινα, η οποία τελικά με κέρδισε για ακόμη μία φορά και έτσι αποφάσισα ότι θέλω να δραστηριοποιηθώ και στο νησί που μεγάλωσα επαγγελματικά, ώστε να περνάω ακόμα περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου.

Πόσο εύκολο είναι άραγε για δύο αδέρφια να συνυπάρχουν επιχειρηματικά; 

Σε οποιοδήποτε βήμα κάνεις στη ζωή σου είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου.Στην περίπτωση μας λοιπόν, σίγουρα η μια γνωρίζει καλά την άλλη και απολαμβάνουμε την συνεργασία μας.

Τι είναι αυτό που κατά τη γνώμη σας κάνει τον “Μάνιτα” να ξεχωρίζει και γιατί πιστεύετε πως πρέπει κάποιος να σας επισκεφθεί;             

Όλα τα χρόνια της λειτουργίας του “Μάνιτα” έχουμε δώσει προτεραιότητα στην καλή ποιότητα της πρώτης ύλης, επίσης πλέον το περιβάλλον του χώρου μας, το οποίο είναι τόσο φιλόξενο που σίγουρα θα ευχαριστήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Αν σας ζητούσα να ξεχωρίσετε ως highlights κάποια πιάτα της κουζίνας σας, ποια θα ήταν αυτά; 

Σίγουρα οι μπουκιές παστού μπακαλιάρου που συνδυάζονται μοναδικά με σκορδαλιά με φιστίκι Αιγίνης, το κοτόπουλο Μάνιτας -η πιο λαχταριστή και αγαπημένη συνταγή κοτόπουλου- αλλά και τα μαγειρευτά μας που αναδεικνύουν την αυθεντική ελληνική κουζίνα!

Μετά από 15 χρόνια λειτουργίας του “Μάνιτα” φέτος αποφασίσατε να μεταφέρετε το κατάστημα σε έναν νέο χώρο. Πείτε μου δυο λόγια για αυτό;

Η αγάπη και η στήριξη του κόσμου όλα αυτά τα χρόνια καθώς και η απόφασή μας να συνεργαστούμε, μας ώθησε στο να δημιουργήσουμε έναν χώρο υψηλής αισθητικής εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι, σε μια καταπράσινη, δροσερή αυλή με θέα στο γαλάζιο.

Αλήθεια, γιατί… “Μάνιτας”;

Παρατσούκλι του παππού! Όταν ο παππούς ήταν μικρός, ήταν ιδιαίτερα μικρόσωμος. Ξαφνικά μέσα σε ένα καλοκαίρι πήρε κάμποσο μπόι και από τότε οι φίλοι του ξεκίνησα να το φωνάζουν ΜΑΝΙΤΑ διότι όπως έλεγαν χαρακτηριστικά ξεπετάχτηκε σαν το μανιτάρι!

Επαγγελματικά; Ετοιμάζεις κάτι για τη νέα χρονιά;

Επαγγελματικά μόλις κυκλοφόρησε το νέο μου digital single με τίτλο “Σε γελάσαν” και από τις αρχές του χειμώνα, έχοντας πάντα και πάνω από όλα την ασφάλεια και την υγεία όλων μας σε προτεραιότητα, θα βρίσκομαι και πάλι στην μουσική σκηνή Kremlino στον Πειραιά με μια συνεργασία έκπληξη!