ΙΝ THE KITCHEN WITH VALENTINA!

ΥΛΙΚΑ για την ζύμη

-200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

-150 γρ καρύδια πεκάν πολύ καλά θρυμματισμένα

-200 γρ ζάχαρη καστανή

-350 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

-1 αβγό

-1 κάψουλα βανίλιας

-4 κ. σούπας κονιάκ

-1 κ. γλυκού κανέλλα

-1/2 κ. γλυκού γαρύφαλλο

ΥΛΙΚΑ για την γέμιση

-4 κόκκινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλους κύβους

-100 γρ βούτυρο

-100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

-1 ξύλο κανέλλας

-2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο

-1 πρέζα αλάτι

-1 χούφτα καρύδια πεκάν χοντροσπασμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι, ρίχνουμε μέσα τα μήλα και τα αφήνουμε να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

-Στην συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο, την ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλλα και τον γλυκάνισο.

-Σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε να δημιουργηθεί μια ελαφριά σάλτσα καραμέλας.

-Αποσύρουμε από την φωτιά και αφαιρούμε την κανέλλα με τον γλυκάνισο. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

-Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.

-Απλώνουμε το ζυμάρι σε αντικολλητικό ταψί και ρίχνουμε από πάνω τα μήλα.

-Πασπαλίζουμε με τα σπασμένα καρύδια πεκάν.

-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 170 οC για περίπου 45 λεπτά.

* Ταιριάζει πολύ με παγωτό καϊμάκι ή βανίλια!

*Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα καρύδια πεκάν με κανονικά καρύδια, αμύγδαλα ή ακόμα και φουντούκια!