Στις 18 Μαϊου, ο πρίγκιπας Χάρι παντρεύτηκε την αγαπημένη του Μέγκαν Μάρκλ στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο κάστρο του Ουίνδσορ. Καλεσμένοι ήταν 800 άτομα, ενώ οι προετοιμασίες, η τελετή και η δεξίωση (μαζί με την ασφάλεια) κόστισαν περίπου 45.000.000 ευρώ.
Η Μέγκαν Μαρκλ, μία απλή θνητή, Αμερικανίδα ηθοποιός, μιγάδα, χωρισμένη και ακτιβίστρια, προσαρμόστηκε ταχύτατα στη σχέση τους. Από το πρώτο ραντεβού με τον πρίγκιπα Χάρι,η Μέγκαν ήταν χαλαρή, του έδειξε ένα γήινο πρόσωπο. πέραν της ομορφιάς της, όμως, δεν γνωρίζουμε και πολλά πράγματα. Ψάξαμε πολύ ώστε να δούμε τι υπάρχει στο βιογραφικό της και μοιραζόμαστε μαζί σας τους λόγους που Μέγκαν Μάρκλ, ήρθε για να αναστατώσει τη ζωή της βασίλισσας και του παλατιού.

Γράφει η Αγγελική Μπαλτσιώτη

  1. Η Μέγκαν Μαρκλ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λος Αντζελες από μητέρα αφροαμερικανίδα (απόγονο σκλάβων, όπως η συντριπτική πλειονότητα των Αφροαμερικανών), ψυχοθεραπεύτρια και καθηγήτρια γιόγκα, και πατέρα ιρλανδικής καταγωγής, διευθυντή φωτογραφίας, βραβευμένο με Emmy για την κωμική σειρά «Παντρεμένοι με παιδιά». Εχει δηλώσει επανειλημμένως υπερήφανη για αυτήν τη μεικτή κληρονομιά.
  2. Ακτιβιστική Δράση. Η Μαρκλ έχει αναπτύξει εδώ και χρόνια έντονη ακτιβιστική και φιλανθρωπική δράση, είτε πρόκειται για την ισότητα των φύλων (έχει ενεργό ρόλο στο πλαίσιο του ΟΗΕ και δεν μασάει ποτέ τα λόγια της) και την καταπολέμηση του ρατσισμού είτε για το δικαίωμα των πολιτών αναπτυσσόμενων χωρών
  3. Ήταν μοντέλο στο τηλεπαιχνίδι “Deal or Not Deal”. Για μια σεζόν, η Μαρκλ εμφανίστηκε στο τρομερά πετυχημένο τηλεπαιχνίδι του NBC, «Deal or No Deal», που μοίραζε λεφτά στο τηλεοπτικό κοινό. Ηταν ένα από τα 26 μοντέλα που κουβαλούσαν τους αριθμημένους μεταλλικούς χαρτοφύλακες με τις δεσμίδες των χρημάτων. Παραδέχτηκε βέβαια ότι ήταν μια «εκπαιδευτική εμπειρία» που την βοήθησε να καταλάβει τι δουλειά θα προτιμούσε να κάνει στη ζωή της.
  4. Ήταν lifestyle blogger. Το 2014, η Μαρκλ ξεκίνησε το ιστολόγιο «The Tig». Και όπως κάθε blog για το lifestyle που σέβεται τα όνειρα των αναγνωστών του, το «The Tig» είχε εικόνες από ειδυλλιακές παραλίες, τοστ με αβοκάντο και προσεγμένες συνθέσεις με φλυτζάνια καφέ.
  5. Γνωρίζει καλλιγραφία. Τα έξι χρόνια μαθημάτων καλλιγραφίας στο καθολικό σχολείο δεν πήγαν χαμένα αφού στις αρχές της καριέρας της, η Μέγκαν κέρδιζε χρήματα από καλλιγραφική εργασία. Η ίδια έχει πει ότι είχε γράψει τις προσκλήσεις για το γάμο του τραγουδιστή Ρόμπιν Θικ και της Πόλα Πάτον το 2005 αλλά και την αλληλογραφία των Dolce & Gabbana με διασημότητες.
  6. Αυτή και ο Χάρι είναι μακρινά ξαδέρφια. Ακολουθώντας τα αιμομικτικά βήματα των προηγούμενων βασιλικών γενεών, μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ είναι τυπικά συγγενείς, έστω μακρινοί. Πώς προκύπτει αυτό; Σύμφωνα με έρευνα της Daily Mail το ζευγάρι έχει έναν κοινό πρόγονο που έζησε τον 15ο αιώνα.
  7. Έχει ένα διαζύγιο στο βιογραφικό της. Παντρεύτηκε το 2011 τον παραγωγό ταινιών, Τρέβορ Ένγκελσον. Για τον πρώτο της γάμο, επέλεξε να φορέσει ένα λευκό στράπλες μακρύ φόρεμα με οδοντωτό πέτο σε μπόχο στυλ. Η Μέγκαν και ο τότε καλός της επέλεξαν την Τζαμάικα ως τοποθεσία του γάμου τους, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον φαντασμαγορικό βασιλικό γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι. Τον Αύγουστο του 2013, έπειτα από 9 χρόνια σχέσης, το ζευγάρι έδωσε τέλος στο γάμο του, δηλώνοντας ως αιτία του χωρισμού «ασυμβίβαστες διαφορές».
  8. Έριξε το Χάρι με τη μαγειρική της. Τον περασμένο Ιούνιο, η Μέγκαν είχε δηλώσει στο Good Housekeeping ότι το πιάτο-υπογραφή της είναι «ένα τέλεια ψημένο κοτόπουλο». Και αναμφίβολα το ψήνει τέλεια, αφού στη συνέντευξη που έδωσαν μαζί με τον Χάρι, είπαν ότι ο πρίγκιπας τής έκανε πρόταση γάμου ενώ έψηνε κοτόπουλο.