Ετοιμάστε τα πράγματά σας, φορέστε το μαγιό σας και πάρτε το παιδί σας αγκαλιά να απολαύσετε μαζί του, τις πιο δροσερές βουτιές. Σαν μαμά όμως, τι θα πρέπει να έχετε μέσα στην τσάντα σας κατά την επίσκεψη σας στη θάλασσα, εκτός από κουβαδάκια και φουσκωτά;

Πριν φύγετε για τη θάλασσα…

Αγοράστε μια ισοθερμική τσάντα- ψυγείο και γεμίστε την με παγοκύστες. Βάλτε μέσα νερό, φυσικούς χυμούς και αναψυκτικά (προτιμήστε χωρίς ζάχαρη) για να είστε ενυδατωμένοι κατά την διάρκεια της επίσκεψης σας στη θάλασσα. Φτιάξτε τοστ και φρούτα και τοποθετήστε τα και αυτά στη ισοθερμική τσάντα-ψυγείο. Καλό θα ήταν να παίρνετε μαζί σας 2 πετσέτες για το μωρό σας για την περίπτωση που η μια βραχεί αρκετά… Ας έχετε άλλη μια στεγνή για να μην κρυώσει το μικρό σας. Τέλος, πάρτε μακό, λευκά κατά προτίμηση, μπλουζάκια, αντηλιακό, καπέλο και κάποιο βιβλίο για εσάς, όσο τα παιδί σας παίζει στην άμμο.

Στη θάλασσα…

Κατά την διάρκεια της παραμονής σας στην θάλασσα, μην αφήνετε τα παιδιά σας να παίζουν στην άμμο χωρίς να φορούν το καπέλο και το αντηλιακό τους. Το αντηλιακό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 30 δείκτη προστασίας και 50 αν το δέρμα σας είναι λευκό. Θα πρέπει να ανανεώνετε το αντηλιακό του παιδιού σας κάθε 1 ώρα και ιδιαίτερα στα γόνατα, τους ώμους-πλάτη και το κουτεπιέ. Είναι σημαντικό ο ήλιος να αποφεύγεται από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, για αυτό προσπαθήστε να μείνετε σε σκιερό σημείο αυτές τις ώρες. Αν όμως τα παιδιά επιμένουν και γκρινιάζουν ότι τους παίρνετε από το παιχνίδι, τότε φορέστε τους ένα λευκό μπλουζάκι και αρκετό αντηλιακό στα χέρια και στα πόδια. Τέλος, να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να πίνουν υγρά όσο είστε στην θάλασσα και ιδιαίτερα αν η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή.

Προσοχή: Μην αφήνετε τα παιδιά σας μόνα τους να κολυμπούν έστω και αν γνωρίζουν καλό κολύμπι. Πάντα να βρίσκεστε σε μικρή απόσταση από κοντά τους και να τα επιβλέπετε, χωρίς βέβαια να εμποδίζεται το παιχνίδι τους.