Λόγω του κρύου, το χειμώνα η επιδερμίδα μας είναι πολύ πιο ευαίσθητη και πολύ εύκολα αφυδατώνεται. Η περιποίηση και η φροντίδα της είναι αναγκαία. Εσύ της προσφέρεις όλα όσα χρειάζεται;

Υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούν να σε βοηθήσουν και που αν τα γνωρίζεις, μπορούν να προλάβουν την ξηρότητα της επιδερμίδας σου.

Για αρχή η αίσθηση τραβήγματος, η θαμπή όψη, η άγρια υφή ή ακόμη και ο κνησμός είναι τα πιο χαρακτηριστικά συμπτώματα του ξηρού δέρματος που μας δείχνουν ότι πρέπει να αναλάβουμε δράση.

Τι πρέπει να προσέχουμε:

Την υπερβολική ζέστη

Όταν μπαίνουν τα κρύα τείνουμε να ισοσταθμίζουμε το πολύ κρύο με πολύ ζέστη. Αυτό μπορεί να μειώνει την υγρασία στους εσωτερικούς χώρους, προκαλώντας ξηρότερο περιβάλλον, με συνέπεια την αφυδάτωση του δέρματος.

Ιδανικές θερμοκρασίες είναι 18-19 βαθμούς κελσίου.

Προσοχή στα μάλλινα

Τα μάλλινα μπορεί να είναι πολύ ζεστά και να τα αγαπάμε, αλλά καλό είναι να αποφεύγουμε την άμεση επαφή με το δέρμα μας. Και αυτό γιατί μπορεί να είναι λίγο σκληρό σαν υλικό για το δέρμα μας. Ιδανικά μπορείτε να φοράτε ένα λεπτό μπλουζάκι από μέσα. Αλλιώς μπορεί να δημιουργήσεις ερεθισμό και φαγούρα.

Μην κάνετε καυτό μπάνιο

Μπορεί να είναι ιδανικό για τις κρύες μέρες, όμως το πολύ ζεστό νερό αφαιρεί το φυσικό σμήγμα από την επιδερμίδα μας και οδηγεί σε μεγάλη απώλεια υγρασίας. Επίλεξε μια χαμηλότερη, χλιαρή θερμοκρασία.

Τα μυστικά για απαλό δέρμα:

Συχνή ενυδάτωση

Καλό είναι να ενυδατώνετε τακτικά το δέρμα σας και πόσο μάλλον όταν είναι χειμώνας. Βρείτε και χρησιμοποιείστε μια καλή ενυδατική κρέμα με φυσικά έλαια και φυτικά συστατικά που βοηθά στη διατήρηση του επιπέδου της υγρασίας.

tip: Ενυδατώστε το δέρμα σας αμέσως μετά το μπάνιο για να αποφύγετε την ξηρότητα.

Μασάζ με βαζελίνη

Απλώστε βαζελίνη στο δέρμα σας για να αποφύγετε τις ρωγμές, δίνοντας έξτρα ενυδάτωση στην επιδερμίδα σας. Αυτό είναι κάτι που μπορείτε να το εφαρμόζετε καθημερινά.

Check στα συστατικά των κρεμών που χρησιμοποιείτε

Καλό είναι να περιέχουν λάδι jojoba, βούτυρο καριτέ, αμυγδαλέλαιο, ελαιόλαδο ή λάδι από σπόρους σταφυλιών.

Απολέπιση SOS

Η απολέπιση μπορεί να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και άρα να επιτρέπει στα ενυδατικά προϊόντα να εισχωρούν βαθύτερα στο δέρμα, όμως αυτό δεν θα βελτιώσει από μόνο του την ενυδάτωση του δέρματός σου. Αν θες να φτιάξεις μόνη σου scrub στο σπίτι μπορείς πολύ εύκολα. Πως;

Υλικά

1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά και αποθηκεύουμε το scrub σε ένα αεροστεγές δοχείο.

must η διατροφή

Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά όχι μόνο συμβάλλουν στην ενυδάτωση του οργανισμού μας, αλλά μας χαρίζουν και σημαντικές βιταμίνες.

Η ειδική φροντίδα τον χειμώνα για το ξηρό δέρμα μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε όλα όσα είπαμε. Δεν είναι κάτι δύσκολο ωστόσο. Λίγα λεπτά περιποίησης αρκούν για να… λάμπετε!