Το κέντρο «Ελευθερία Λόγου – Κέντρο Λογοθεραπείας και Μελέτης» υπό τη διεύθυνση της Ελευθερίας Γεννούζη, όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται κοντά στα παιδιά και στους γονείς τους, ώστε να τους παρέχει όλα εκείνα τα εφόδια που χρειάζονται προκειμένου να εξελιχθούν προς το καλύτερο. Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται, μέσα από την αμεσότητα της διεύθυνσης και μέσω των ειδικών παιδαγωγών, της εργοθεραπεύτριας αλλά και της ψυχολόγου με την οποία το κέντρο συνεργάζεται. Επιπροσθέτως, λόγω της δύσκολης κατάστασης που όλοι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, το κέντρο τηρεί όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά του Covid-19, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων.

Τα παιδιά μέσα από ποικίλες δραστηριότητες κατανόησαν ότι η μάσκα προστασίας είναι ένα αξεσουάρ που θα πρέπει να φοράμε και να μας χαρακτηρίζει για όσο καιρό χρειαστεί, αλλά και το πλύσιμο των χεριών έχει γίνει πλέον συνήθεια στους μικρούς μας φίλους, αφού από την αρχή της χρονιάς με διαδραστικά μέσα οι μαθητές έμαθαν να πλένουν σωστά τα χεράκια τους!

Τα τμήματα μελέτης έχουν σχεδιαστεί έτσι, ώστε να βρίσκονται στην τάξη λίγα παιδιά για να τηρούνται οι αποστάσεις όσο περισσότερο γίνεται. Οι θεραπείες που πραγματοποιούνται γίνονται σε ατομικό επίπεδο για να επικεντρώνεται ο ειδικός αποκλειστικά στο παιδί. Όλες οι δραστηριότητες στην εποχή του Covid -19 πραγματοποιούνται φορώντας, και από τα παιδιά αλλά και από τους ειδικούς, μάσκα. Επίσης, γίνεται και συχνή χρήση αντισηπτικού για να είναι όλοι τους ασφαλείς!

Όλα βαίνουν καλώς λέγοντας συνεχώς στα παιδιά διάφορα παιδικά τραγούδια, ποιήματα που αφορούν τον Covid-19, δείχνοντάς τους εικόνες για το πόσο σοβαρή ασθένεια είναι, ώστε να κατανοήσουν ότι όταν είμαστε συνεπείς απέναντι στα μέτρα προστασίας, θα είμαστε πάντα υγιείς εμείς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Τέλος, μέσα από το αίσθημα ομαδικότητας, ευγενούς άμιλλας και φιλικότητας τα παιδιά έχουν ενσωματωθεί στις ενότητες του κέντρου θέλοντας να παραμένουν πολλές φορές περισσότερο για να συνεχίσουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι. Δεν ξεχνάμε λοιπόν την μάσκα μας, το αντισηπτικό μας και την καλή μας διάθεση ποτέ στο σπίτι! Αυτός είναι ο καθημερινός χαιρετισμός του κέντρου με τους μικρούς μας φίλους.


Θουκυδίδου 81 & Θεοτόκη, Πειραιάς Τ: 2104537820

Facebook: Ελευθερία ΛΌΓΌΥ Κέντρο ειδικών θεραπειών-Μελέτης στον Πειραιά