Δεκάδες αντικείμενα που ανήκαν στην Έιμι Γουάινχάουζ – συμπεριλαμβανομένου και του φορέματος που φορούσε κατά την διάρκεια της τελευταίας της συναυλίας θα βγουν στο σφυρί στις ΗΠΑ. 

Ο οίκος δημοπρασιών Julien’s θα δημοπρατήσει περισσότερα από 800 προσωπικά της αντικείμενα – παπούτσια, σορτς, στηθόδεμους, βιβλία και δίσκους – στο Μπέβερλι Χιλς στην Καλιφόρνια στις 6 και 7 Νοεμβρίου 2021.

Τα παραπάνω εκτέθηκαν στην Νέα Υόρκη την Δευτέρα κι υπολογίζεται να συγκεντρώσουν το ποσό των 2 εκατομμυρίων δολαρίων (1.730. 200 ευρώ) συνολικά.

Η, βρετανικής καταγωγής, ντίβα έφυγε από την ζωή λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ (μετά από περίοδο αποτοξίνωσης) στις 23 Ιουλίου 2011 σε ηλικία μόλις 27 ετών. «Είναι πολύ δύσκολο όταν έχεις να κάνεις μια δημοπρασία και δουλεύεις με τους γονείς ενός παιδιού που έχει φύγει από την ζωή», ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής του οίκου, Μάρτιν Νόλαν.

«Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να συμβιβαστούν και να αποφασίσουν να (τα) εγκαταλείψουν, συνειδητοποιώντας ότι, φυσικά, υπάρχουν θαυμαστές, μουσεία και συλλέκτες σε όλο τον κόσμο που θα θέλουν να κατέχουν μερικά από αυτά τα αντικείμενα, να τα φροντίζουν, να τα παρουσιάσουν σε μουσεία, να διατηρήσουν ζωντανή την κληρονομιά και τη μνήμη της και ταυτόχρονα να συγκεντρωθούν κάποια χρήματα για το ίδρυμα», πρόσθεσε. Τα έσοδα θα διατεθούν στο ίδρυμα Amy Winehouse, το οποίο υποστηρίζει ευάλωτους νέους που αντιμετωπίζουν εθισμό.

Η Γουάινχαουζ, η οποία κέρδισε πολλά βραβεία για το άλμπουμ της το 2006 «Back to Black», μιλούσε συχνά για τις προσωπικές της εμπειρίες κατά της εξάρτησης από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Η σταρ, σαφώς παλεύοντας (με τον εθισμό) αποδοκιμάστηκε στην τελευταία της συναυλία τον Ιούνιο του 2011 στο Βελιγράδι. Η περιοδεία της ακυρώθηκε και πέθανε ένα μήνα αργότερα.

Το κοντό – στα χρώματα του πράσινου και του μαύρου – φόρεμα που φορούσε, σχεδιασμένο από την Ναόμι Πάρι, αναμένεται να πουληθεί μεταξύ 15.000 και 20.000 δολαρίων (17.331 – 23,106 ευρώ). «Αυτό είναι πολύ εικονικό. Αλλά όλα αυτά τα φορέματα αντιπροσωπεύουν την Έιμι – φανταστική μουσικό, τραγουδοποιό, αλλά και ένα σύμβολο της μόδας», είπε ο Νόλαν.