Αν το καλοκαίρι – όσο βρίσκεστε στην πόλη – προτιμάτε την λύση της πισίνας για να δροσιστείτε αποφεύγοντας τις μεγάλες αποστάσεις και τα χιλιόμετρα για τις παραλίες της Αττικής, τότε τα roof gardens και τα all-day spots της παραλιακής είναι σταθερές αξίες σαν γωνιές δροσιάς. Όπως κι αν σας αρέσει να χαίρεστε το νερό, αυτή η λίστα έχει σίγουρα μία πισινά για εσάς.

Size matters στο Hilton!

Υπερπολυτελής 25άρα πισίνα με μέγιστο βάθος 4 μέτρα, σε προκαλεί να βγάλεις τον στυλάτο κολυμβητή που κρύβεις μέσα σου. Για να το θέσουμε αλλιώς, εδώ θα έκλεινε τα καλοκαιρινά επαγγελματικά του ραντεβού ο πρωταγωνιστής της σειράς “Mad Men”. To «Oasis Bar & Grill» σερβίρει τέλεια δροσιστικά smoothies και τα Hilton classics (burger, sandwich, σαλάτες ) ο περιβάλλων χώρος είναι πολύ άνετος με το λευκό μάρμαρο να δίνει τον τόνο. Η παιδική πισίνα κάνει την διαφορά καθώς αποφεύγεται η αμήχανη μίξη του crowd. Βγαλμένη από άλλη δεκαετία, η lounge μουσική της πισίνας καλύπτει τους ήχους του μποτιλιαρίσματος.
Dress properly and behave διότι εδώ κάνει τις βουτιές της η αφρόκρεμα του κέντρου της Αθήνας. – Ανοιχτά από τις 08:00 έως τις 21:00 στην τιμή των 25 ευρώ το άτομο τις καθημερινές (μετά τις 6 μ.μ πέφτει στα 17, τα παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών μπαίνουν δωρεάν ενώ για από 6 – 12 ετών έχουν έκπτωση 50% ) και στα 45 ευρώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. – Στην τιμή της γενικής εισόδου συμπεριλαμβάνονται πετσέτα, locker, χρήση αποδυτηρίων, ξαπλώστρα, ομπρέλα. – Πακέτα συνδρομών: €900 το εξάμηνο, €620 το τρίμηνο, €350 τον μήνα (περιλαμβάνουν 10% έκπτωση στις θεραπείες για το Hiltonia Fitness & Wellness Club, 25% στα εστιατόρια και μπαρ του ξενοδοχείου πλην του Galaxy Restaurant, 10% έκπτωση στις θεραπείες spa ).
Βασ. Σοφίας 46, 2107281000, www.hiltonathens.gr
ST. GEORGE LYCABETTUS

Με άπαιχτη – και ανεμπόδιστη – θέα στην Ακρόπολη και στον Λυκαβηττό και ένα πολύ καλαίσθητο σκηνικό, το roof garden του Lycabettus μπορεί να μην διαθέτει ιδιαίτερα μεγάλη πισίνα όμως συνολικά έχει πολλά ατού. Health studio, sauna, pool bar και δώρο-έκπληξη το δροσερό αεράκι που φυσά συχνά-πυκνά στα υψίπεδα του Λυκαβηττού. Φαντάζεστε κάτι καλύτερο για after-shopping καταστάσεις στο Κολωνάκι ή για after-work down τόνωση; Στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου οι αναπαυτικές κατάλευκες ξαπλώστρες περιμένουν τους λουόμενους προς 25 ευρώ τις καθημερινές και 30 τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες (τα δύο άτομα πληρώνουν 40 και 50 ευρώ ). Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 09.00 – 20.00. Με την είσοδο προσφέρεται δωρεάν καφές ή αναψυκτικό και πετσέτα ενώ τα παιδιά έως 12 ετών έχουν έκπτωση 50%.
Κλεομένους 2, Κολωνάκι, 210 7416000, http://www.sglycabettus.gr/

Poseidon

Πακέτο που τα έχει όλα, το “Poseidon” προσφέρει μία όμορφη, καθαρή πισίνα μία ανάσα από τον Σαρωνικό. Κάτι ξέρουν οι Φαληριώτες. Στον 8ο όροφο του ομώνυμου παραλιακού ξενοδοχείου σε περιμένει μια βολικότατη πισίνα σε σχήμα «Γ», με ξαπλώστρες, pool bar και bonus τον ανοιχτό ορίζοντα στην παραλιακή από τον Πειραιά ως την Γλυφάδα. Hint: αν υπάρχει ελεύθερος καναπές στο υπερυψωμένο γωνιακό deck, σπεύσει και πιάσε θέση! Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10.00 – 19.00 και μέχρι αργά για ποτό. Είσοδος.: Δευτ.-Παρ. € 10, Σαβ-Κυρ. € 12 / παιδιά έως 6 ετών = δωρεάν.
Λεωφ. Ποσειδώνος 72, Π. Φάληρο, 2109872000, www.poseidonhotel.com.gr

Balux Pool

Σχεδόν 40’ μακριά από το κέντρο της Αθήνας, το «Balux Seaside + Pool» στον Αστέρα Γλυφάδας αποτελεί δικαιωματικά κάθε καλοκαίρι διαχρονικό σημείο αναφοράς – και φυσικά συνάντησης – των νοτίων προαστίων αλλά και ιδανικό προορισμό για μια μικρή απόδραση και χαλάρωση δίπλα στην πισίνα ή στην παραλία. Με παιχνιδιάρικα ταξιδιάρικο στιλ στην διακόσμηση, το ατμοσφαιρικό μπαρ με τα εξωτικά φαντεζί κοκτέιλ και το ανεβασμένο εστιατόριο με την διεθνή κουζίνα που λοξοκοιτάζει έξυπνα στην Άπω Ανατολή, το Balux σε ταξιδεύει. Η πισίνα λειτουργεί από τις 10:00 ως τις 19.00 (καθημερινές, ΣΚ και αργίες ), ενώ το «Balux Seaside + Pool» με την είσοδό σας στην παραλία και στο χώρο της πισίνας προσφέρεται πετσέτα (στα € 10 ως εγγύηση, τα χρήματα επιστρέφονται στην έξοδο ), ξαπλώστρα με ομπρέλα, πρόσβαση σε αποδυτήρια, ντουλαπάκι για την φύλαξη των προσωπικών αντικειμένων και πάρκινγκ χωρίς χρέωση. Είσοδος: 6 ευρώ, καθημερινές / 8 ευρώ, ΣΚ και αργίες.
Λεωφ. Ποσειδώνος 58, Γλυφάδα, 2108941620

Athenaeum Intercontinental

Για μια μίνι απόδραση μες στην πόλη, η πισίνα του – γνωστού και μη εξαιρετέου Intercontinental – είναι ανοιχτή μόνο κατόπιν διημέρευσης με ειδικό πακέτο. Εκεί που το κλασάτο περιβάλλον συνοδεύεται από ένα σωρό άλλες παροχές τις οποίες καλό θα ήταν να έχετε αρκετό χρόνο στην διάθεσή σας για να τις απολαύσετε στο έπακρο. Τα παρτέρια με τα φοινικάκια προσφέρουν την απαραίτητη σκίαση, βολέψου οι προσεγμένες ξύλινες σεζλόνγκ έχουν άκρως αναπαυτικές μαξιλάρες, Για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου φέτος υπάρχει μία ειδική προσφορά κατ’ άτομο που προσφέρει με 79 ευρώ superior δωμάτιο από τις 10.00 μέχρι τις 20.00 για τις after προσωπικές σας φροντίδες με δωρεάν χρήση του ανακαινισμένου γυμναστηρίου, των «Wet Area Facilities» και επίσης έκπτωση 25% στο “cafezoe” (σ.σ: κάθε Κυριακή υπάρχει μπουφές ) και στα εστιατόρια.

Συγγρού 89-93, 2109206000, www.athens.intercontinental.com

Fresh

H πισίνα στον 9ο όροφο του Fresh δεν θα μπορούσε να μην επιβεβαιώνει την δροσερή επωνυμία του ξενοδοχείου με έναν τρόπο ζωηρό όπως και τα χρώματα του διάκοσμου του κτιρίου. Σχετικά μικρή σε διαστάσεις έχει το ατού της οπτικής επαφής με την Ακρόπολη, του urban hip στιλ και της απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Αθήνας – και δη το ιστορικό τρίγωνο. Λειτουργεί από τις 10:00 έως τις 19:00 και στα 20 ευρώ του εισιτηρίου περιλαμβάνεται καφές ή αναψυκτικό και πετσέτα.
Fresh hotel, Σοφοκλέους 26, Αθήνα, 2105248511

Semiramis

Στα βόρεια προάστια και συγκεκριμένα στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς μία πισίνα με την προσεγμένα funky και πρωτοποριακή pop αισθητική της κάνει την διαφορά. Το όλον φέρει έντονη τη σφραγίδα του σχεδιαστή Karim Rashid, ο οποίος μάλιστα έχει βραβευτεί για το σύνολο της δουλειάς του στο εντυπωσιακό ξενοδοχείο του ομίλου “Yes! Hotels”. Η είσοδος είναι στα 25 ευρώ τις καθημερινές και 35 ευρώ το Σαββατοκύριακο με πετσέτα. Ενώ για τα παιδιά 2-12 ετών η τιμή είναι στα 15 και 25 ευρώ, αντίστοιχα. Ώρες Λειτουργίας: 11.00 – 19.00
Semiramis hotel, Χαριλάου Τρικούπη 48, Κηφισιά, 210-6284400

Divani Caravel

Που αλλού; Στο roof garden του επιβλητικού πολυτελούς ξενοδοχείου η ευρύχωρη πισίνα χαρακτηρίζεται από την λιτή διακόσμηση σε στυλ αυλής εξοχικού. Μπαμπού τραπέζια και γλάστρες με κάκτους προσφέρουν μία εξωτική γαλήνη εντελώς παράταιρη με το κέντρο της Αθήνας. Ο κατάλογος του bar έχει ιδέες για κάθε budget με ελκυστικά ποτά και νόστιμα snacks σε λογική comfort food. Η είσοδος κοστίζει 30 ευρώ τις καθημερινές και 40 ευρώ το Σαββατοκύριακο (σ.σ: με ελεύθερη χρήση του γυμναστηρίου και της σάουνας ), αλλά σας διαβεβαιώνουμε ότι η θέα που προσφέρει προς τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και τον λόφο του Λυκαβηττού αξίζει και με το παραπάνω. Παιδιά έως 3 ετών = δωρεάν είσοδος / 3-12 ετών με -50% έκπτωση. Ώρες Λειτουργίας: καθημερινές 07.00 – 21.00, ΣΚ και αργίες 10.00 – 21.00.
Divani Caravel, Βασ. Αλεξάνδρου 2, 210-7207000

Radisson Blu Park Hotel

Στην αρχή της ανόδου στην λεωφόρο Αλεξάνδρας βρίσκεται μία ευρύχωρη και ωραιότατη πισίνα με μπόλικες αναπαυτικές θέσεις που εξασφαλίζουν μία κάποια άνεση ενώ η – εντελώς ανεμπόδιστη – θέα προς την πράσινη έκταση του Πεδίου του Άρεως δίνει ανάσες. Ώρες λειτουργίας για το κοινό από τις 10:30 ως τις 19:00. Η γενική είσοδος κοστίζει 25 ευρώ (τα παιδιά ηλικίας έως 12 ετών έχουν έκπτωση -50% ) και περιλαμβάνει ξαπλώστρα και αναψυκτικό, χυμό ή καφέ.
Radisson Blu Park hotel, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 10, 210-8894500

Novotel

Από την πανέμορφη ταράτσα του Novotel το μάτι φτάνει μέχρι και τον Πειραιά. ΟΚ, βρίσκεται στον 8ο όροφο αλλά με έναν μαγικό τρόπο βλέπεις όλη την Αθήνα. Η πισίνα είναι σχετικά μικρή όμως το εισιτήριο στα 20 ευρώ (σ.σ: περιλαμβάνει καφέ, αναψυκτικό, χυμό και ξαπλώστρα κατόπιν διαθεσιμότητας ) είναι από τις πιο value for money επιλογές. Στις παροχές σημειώστε επιπλέον πετσέτα και αποδυτήρια. Λειτουργεί από τις 09.00 έως τις 18.30 με δωρεάν parking, ξαπλώστρα και καφέ, αναψυκτικό ή χυμό στην τιμή εισόδου των 20 ευρώ. Μπορείτε να κάτσετε και για ένα ποτό όταν σουρουπώσει, χαζεύοντας τα εντυπωσιακά φώτα της πόλης. Το Novotel φημίζεται για την ειδική περιποίηση στις οικογένειες, οπότε προτιμήστε το αν έχετε… “οικογενειακά βάρη” με έκπτωση -50% στα παιδιά έως 12 ετών.
Hotel Novotel Athenes, Μιχαήλ Βόδα 4, 210-8200700