Γράφει η Λιάνα Μπουκουβάλα

Επειδή τις τελευταίες ώρες, σα να μην έφταναν τα δεινά που ήδη περνάμε, μας επισκέφθηκε και η κακοκαιρία «Ελπίς» με θερμοκρασίες πολικού ψύχους, πάμε παρέα να δούμε μερικά απλά πραγματάκια που πρέπει να κάνουμε προκειμένου να το ξεπεράσουμε κι αυτό, όσο το δυνατόν πιο… ανώδυνα!

Δεν παραγγέλνουμε delivery

Ξέρω αγάπες μου είναι δύσκολο να περάσετε τη μέρα χωρίς sushi και mochaccino με γάλα αμυγδάλου και stevia drops όπως έχετε συνηθίσει από μωρά να κάνετε, μα… βάλτε τα δυνατά σας και αντισταθείτε!

Δύο μέρες το πολύ είναι, θα περάσουν…

Καλή η πλάκα δεν λέω, μα σοβαρά τώρα, το νου σας ρεμάλια! Δεν παραγγέλνουμε επ ουδένι αυτές τις μέρες delivery. Πίνουμε ωραιότατο ελληνικό καφέ στο μπρίκι και μαγειρεύουμε! Τόσες καραντίνες περάσαμε, σε δυο μέρες τώρα θα κολλήσουμε…;

Και μην ακούσω αηδίες του τύπου «δεν ξέρω να μαγειρεύω» ένα αβγό ρε αδερφέ, όλοι μπορούμε να το κάνουμε!

Δεν μετακινούμαστε άσκοπα

Ξέρω είναι δύσκολο. Τα νεύρα όλων μας από τις απανωτές απαγορεύσεις και τους εγκλεισμούς είναι κρόσια και θέλουμε δια καός να «πάρουμε τους δρόμους». 

Άσε που το άτιμο το χιονάκι είναι τόσο όμορφο, που πως να αντισταθείς…; 

Καθώς όμως, η όποια άσκοπη μετακίνηση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, τόσο σε εσάς, όσο και στους άλλους, καλό είναι να παραμείνουμε σπίτια μας. 

Για εσάς που δεν κρατιέστε, ένας χιονοπόλεμος στην είσοδο του σπιτιού σας αρκεί!

Βοηθάμε τους άστεγους 

Ωραίο το χιονάκι δεν λέω, μα μόνο όταν μπορείς και το απολαμβάνεις από τη ζεστασιά του σπιτιού σου! Αυτές τις μέρες λοιπόν που το ψύχος αγγίζει πολικές θερμοκρασίες, ας έχουμε όλοι το νου μας στους άστεγους. 

Αν δείτε κάποιον, βοηθήστε όπως μπορείτε! Ένα ζεστό πιάτο φαγητό, μια κουβέρτα, μερικά ρούχα… για εμάς μπορεί να είναι ασήμαντα, για εκείνους όμως, θα είναι μία εξαιρετικά σημαντική βοήθεια…

Ο καθένας μόνος του, και έπειτα όλοι μαζί ενωμένοι, ας βοηθήσουμε να μη μείνει κανείς απροστάτευτος.