Με το χαμόγελο της «σπάει» και τον πιο σκληρό, με τις πλάκες της, ίσως να «σπάει» τα νεύρα της μητέρας της! Με το ταλέντο της αδιαμφισβήτητα «σπάει» κάθε στερεότυπο ότι κάνει καριέρα επειδή έχει μαμά τη Βίκυ Σταυροπούλου. Η Δανάη Μπάρκα, είναι το κορίτσι που χαίρεσαι να βλέπεις πάνω, αλλά και κάτω από το σανίδι! Η Δανάη, είναι τα νιάτα που όλοι θέλουμε να έχουμε και απλά… τα σπάει! Με αφορμή το γεγονός ότι από Σεπτέμβρη, θα τη συναντάμε συχνότερα μέσα από τη συχνότητα του Mega, τη συναντήσαμε και μιλήσαμε… για όλα!

Συνέντευξη στη Δήμητρα Βγενά

Σκάω για να μάθω! Πες μου τι θα δούμε από σένα στο Mega;

Από Σεπτέμβρη έχω να σου πω, πως… οι μέρες μου θα είναι megaλύτερες! Χα, χα! Έχω υπογράψει οπότε και επίσημα ανήκω στο δυναμικό του Mega, αλλά ακόμη δεν μπορώ να αποκαλύψω πολλά!

Δανάη η καραντίνα επηρέασε αρνητικά πολύ τον κόσμο γενικότερα. Εσένα τελικά φαίνεται πως αυτή η φάση σου βγήκε σε καλό επαγγελματικά…

Δεδομένης της κατάστασης τα θέατρα ως γνωστών δεν θα λειτουργήσουν όπως και όσο και όσα πιστεύαμε. Άρα υπάρχει ένα μούδιασμα και μια πρωτόγνωρη ακινησία στα πράγματα. Περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασιστεί, τι θα προκύψει έτσι ώστε να πάρω την καλύτερη απόφαση. Από εκεί και πέρα, ευτυχώς ναι, υπήρξε αυτή η πρόταση και είμαι πολύ τυχερή που θα μπορώ να τα λέω μαζί σας σύντομα μέσα από τη συχνότητα του Mega!

Από τα stories σου στο Instagram αλλά και από τις αναρτήσεις σου, βλέπαμε τόσο καιρό, ότι δεν χάνεις το χιούμορ σου αλλά ούτε και την αισιοδοξία σου. Αλήθεια πως το διαχειρίστηκες όλο αυτό;

Το διαχειρίστηκα με ψυχραιμία. Στα πολύ δύσκολα γεγονότα, οφείλουμε να είμαστε ψύχραιμοι ορθολογιστές και αισιόδοξοι, γιατί κατά την γνώμη μου είναι μονόδρομος. Αν αφήσουμε τις δυσκολίες να μας πάρουν από κάτω, το χάσαμε το πλοίο. Άρα σκεφτόμουν ότι συμβαίνουν όλα για κάποιο λόγο και προσπαθούσα να βρω τα θετικά της κατάστασης.

Υπήρξαν στιγμές που σε πήρε από κάτω; Και σε ρωτάω γιατί ταλαιπωρήθηκε η υγεία σου στο διάστημα αυτό. Τελικά είχες κορωνοιό;

Με πήρε από κάτω σε στιγμές που έβλεπα ανθρώπους να υποφέρουν. Εκεί λύγισα! Σκεπτόμενη πως άνθρωποι δεν είχαν σπίτι, περίθαλψη, και ανθρώπους γύρω τους με έπιανε ένα σοκ. Σε σχέση με εμένα δεν έπεσα ποτέ, θα ήταν αχαριστία. Δεν ξέρω αν πέρασα τον ιό, αλλά ήμουν 12 μέρες με πυρετό και αρκετά συμπτώματα.

Ανακάλυψες πράγματα για τον εαυτό σου που δεν τα γνώριζες, π.χ χόμπι, ταλέντα, ανασφάλειες; Παράδειγμα σε ενδεχόμενη δεύτερη καραντίνα έχεις φτιάξει ένα πλάνο για όσα θα θες να κάνεις;

Δεν ανακάλυψα πολλά, τα περισσότερα ήξερα ότι μπορώ να τα κάνω αλλά τα εξέλιξα. Κυρίως είδα το μέσα μου περισσότερο, ποιους ανθρώπους θέλω να έχω, ποιοι μου έλειψαν, πως θα ήθελα να το περνάω… κι έτσι πήρα τις αποφάσεις μου. Σε ενδεχόμενο δεύτερο lockdοwn είμαι έτοιμη να μείνω πάλι ψύχραιμη, με τους ανθρώπους που θέλω και δημιουργική.

Είσαι το παιδί που μπορεί να γίνει ο «τρομοκράτης» για τη μάνα του. Οι φάρσες και τα τρομάγματα δεν έχουν τελειωμό. Από μικρή ήσουν έτσι, δεν την άφηνες να ησυχάσει;

Ήμουν από μικρή ταραξίας. Όχι τόσο με την μαμά μου όσο γενικά. Με θυμάμαι να κάνω πλάκες και στην γιαγιά μου, ή να κρύβομαι και να με ψάχνει πολλές ώρες, ή να κάνω φάρσες σε πολύ κόσμο. Γενικά πάντα ήθελα να κάνω τρελές.

Θυμάσαι το χειρότερο που της έχεις κάνει; Που το σκέφτεστε και εσύ γελάς ενώ εκείνη νευριάζει;

Δεν θυμάμαι κάτι που να την νευρίασε. Έχουμε κοινό χιούμορ, ξέρω μέχρι που μπορώ να φτάσω, μου κάνει κι εκείνη τρέλες απλά δεν τα δημοσιεύουμε όλα. Ένα απ’ τα χειρότερα, είναι ένα τρόμαγμα μέσα στα σκοτάδια στην Καλαμάτα που έχουμε το κατάλυμα. Δεν ήξερε ότι είχα φτάσει, βγήκε στον κήπο και ήμουν κρυμμένη και απλά… όρμηξα. Αλλά ακόμα κι εκεί γέλαγε μετά.

 Εσύ είσαι άτομο που δέχεται φάρσες; Σου έχουν κάνει κάποια που να είναι αυτό που λέμε… «να το φυσάς και να μην κρυώνει»!

Όχι δεν μου έχουν κάνει παρά μόνο έτσι μικρά περιστατικά όπως μπουγέλο ή τρόμαγμα. Γενικά δέχομαι ναι και μου αρέσουν. Αρκεί φυσικά να είναι από άτομα δικά μου, που ξέρουν τα όρια μου.

 Μια εκπομπή με φάρσες σαν αυτή του Σάββα Πούμπουρα, θα σε ενδιέφερε στο μέλλον να την παρουσιάσεις;

Νομίζω όχι. Δεν είμαι γενικά καλή στις φάρσες, ο Σάββας είναι τόσο αστείος και έχει τόσες ιδέες που μου αρέσει να τον βλέπω και σε αυτό όπως και σε ότι έχει κάνει μέχρι τώρα. Μπορώ να τρομάζω ή να κάνω πλάκες μόνο σε δικούς μου ανθρώπους όχι σε αγνώστους.

 Αλήθεια, τι είναι αυτό που μπορεί να σου κόψει το χαμόγελο ή να σε γεμίσει απαισιοδοξία;

Ο ρατσισμός. Η αδικία. Η αγένεια. Η μη οριοθέτηση των πραγμάτων. Η αδιακρισία. Νομίζω αυτά είναι πράγματα που με κάνουν έξω φρενών.

 Ξέρω πως σ’αρέσει να παίζεις μπιρίμπα, με τι άλλο σου αρέσει να περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;

Τρελαίνομαι για την μπιρίμπα όταν η δυάδα ή η τριάδα είναι με φίλους μου και ανθρώπους που περνάω καλά. Γενικά μου αρέσουν τα επιτραπέζια, οι βόλτες και τα ταξίδια ή έστω οι μικρές αποστάσεις ακούγοντας μουσική με ωραία παρέα.

 Με την όλη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα αυτή τη στιγμή και συγκεκριμένα στον δικό σου χώρο, πως το εκλαμβάνεις εσύ; Για το καλοκαίρι έχεις προγραμματίσει κάτι;

Τρομάζω αλλά επανέρχομαι αμέσως. Προσπαθώ να μένω προσηλωμένη στον στόχο μου και στο να δω πως μπορώ να είμαι δημιουργική και να προσφέρω κάτι. Για το καλοκαίρι δεν είχα προγραμματίσει ούτως η άλλως γιατί δούλεψα 2-3 καλοκαίρια και είδα ότι ήθελα φέτος να μην κάνω περιοδεία.

Συμπλήρωσε την πρόταση!

Μου την σπάει… να μασάνε με ανοιχτό στόμα δίπλα μου.

Τρελαίνομαι για… μάζωξη στο σπίτι με φίλους, κρασί, μουσική, επιτραπέζια και πολλά γέλια.

Θέλω να πάω διακοπές… μ’ ένα τροχόσπιτο και όπου με βγάλει για 1 μήνα.

Θα έφευγα από την Ελλάδα για… να γυρίσω τον κόσμο.

Νοσταλγώ… τα απογεύματα με τον παππού μου στην πλατεία.

Φοβάμαι… όταν μπουμπουνίζει.

Αν δεν ήμουν ηθοποιός θα ήθελα να είμαι… οτιδήποτε με φέρνει σε επαφή με τον κόσμο και με κάνει να κοινωνικοποιούμαι και να μαθαίνω ιστορίες, ανθρώπους και νέα πράγματα.