Σιγά-σιγά βγαίνουμε από την καραντίνα και ο Μάιος είναι ο κατάλληλος μήνας προσαρμογής. Όμως επειδή η μετάβαση από την μία κατάσταση στην άλλη μόνο εύκολη δεν είναι, καλό θα ήταν να κρατήσουμε για λίγο ακόμα μερικές από τις συνήθειες που μας κράτησαν όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας. Σίγουρα, το ατέλειωτο binge watching όσο επιστρέφουμε στην κανονικότητα, δεν ενδείκνυται πια. Επομένως τα θεματικά αφιερώματα και οι μίνι σειρές γίνονται αυτόματα… της μόδας. Με ποιον σκηνοθέτη θα ξεκινούσαμε όμως αν θέλαμε να ξεκινήσουμε ένα αφιέρωμα;

Αφιέρωμα Almodovar, Χρώμα & Πάθος, τον Μάιο στη #Nova

Την ίδια ερώτηση είχαμε και εμείς και τελικά το Novaflix μας έδωσε την απάντηση που θέλαμε. Από τις 4 Μαΐου στην υπηρεσία της Nova τόσο σε live TV, όσο και on demand έρχεται το αφιέρωμα στον Πέδρο Αλμοδόβαρ, όπως τον συνηθίσαμε την τελευταία δεκαετία. Από το Pain & Glory που έφτασε μέχρι τα φετινά Όσκαρ, ως και την πρώτη ταινία του σε αυτήν την δεκαετία, το «The Skin I live in», o Άλμοδόβαρ δεν σταμάτησε ποτέ να μας εκπλήσσει και οι μέρες αυτές, που σιγά-σιγά επανερχόμαστε στην καθημερινότητά μας είναι οι κατάλληλες, να ξεκλέψουμε λίγο χρόνο και να δούμε ξανά τις 4 πιο πρόσφατες ταινίες του κορυφαίου ισπανού σκηνοθέτη. Το Novaflix προσφέρει το κινηματογραφικό θέαμα της Nova μέσω Internet streaming, χωρίς δεσμεύσεις, με δυνατότητα θέασης από 3 διαφορετικές συσκευές και 2 ταυτόχρονα, καθώς και από την τηλεόραση με τη νέα εφαρμογή για Android TV τηλεοράσεις και media players!

Η ένταση, το πάθος, η μουσική και οι δυσκολίες της καθημερινότητας όπως τις εκφράζει ο πιο προβεβλημένος εκπρόσωπος του ισπανικού κινηματογράφου, είναι όλα εκείνα που χρειαζόμαστε τώρα που ξαναπαίρνουμε μπρος. Από τις 4 Μαΐου με το Novaflix, πέρα από τα pop up κανάλια, τις ατέλειωτες σειρές και νέες ταινίες και τα παιδικά, έχουμε πρόσβαση και στον Πέδρο Αλμδόβαρ και στις 4 τελευταίες ταινίες του. Με τον πρώτο μήνα δωρεάν, ο καθένας μπορεί να θυμηθεί τις ιστορίες πάθους με τον Αντόνιο Μπαντέρας και όχι μόνο και να τσεκάρει και όλο το υπερθέαμα. Ας δούμε συνοπτικά με τι έχουν να κάνουν.

The Skin I live in (Αντόνιο Μπαντέρας, Έλενα Ανάγια, Μαρίζα Παρέδες, Γιάν Κορνέτ)
Ένας πλαστικός χειρουργός, κυνηγημένος από τα οικογενειακά τραύματα του παρελθόντος, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα άφθαρτο δέρμα, κάνοντας πειράματα σε μια νέα γυναίκα την οποία κρατά αιχμάλωτη.

 

I’m so excited (Παθ Βέγκα, Χαβιέ Καμάρα, Κάρλος Αρέτσες, Αντόνιο Μπαντέρας, Πενέλοπε Κρουζ)
Ένα τεχνικό πρόβλημα θα κάνει άνω κάτω μια υπερατλαντική πτήση. Την ίδια στιγμή που οι πάντες κοιμούνται στην οικονομική θέση ναρκωμένοι από το προσωπικό, τα πράγματα στην business class βρίσκονται εκτός ελέγχου. Δυο πιλότοι και οι λιγοστοί επιβάτες που μένουν ξύπνιοι προσπαθούν πανικοβλημένοι να επικοινωνήσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ενώ οι φροντιστές αποφορτίζουν το τεταμένο κλίμα με μια χορευτική διασκευή του «I’m so excited» των Pointer Sisters.

Julieta (Αντριάνα Ουγκάρτε, Ρόσι ντε Πάλμα, Μισέλ Τζένερ, Ινμα Κουέστα, Δαρίο Γκραντινέτι, Εμα Σουάρεζ)
Η Χουλιέτα ετοιμάζεται να αφήσει τη Μαδρίτη για την Πορτογαλία, όπου ελπίζει να περάσει το επόμενο διάστημα. Όμως η τυχαία συνάντηση με τη νεαρή Μπέα, που ήταν η παιδική φίλη της κόρης της Αντία, θα την κάνει να αναβάλει το ταξίδι και να ανατρέξει στο τραυματικό παρελθόν της.

Pain & Glory (Αντόνιο Μπαντέρας, Πενέλοπε Κρουζ, Λεονάρντο Σμπαράλια, Ασιέρ Ετσεαντία)
To φιλμ της ζωής του Πέδρο Αλμοδοβάρ. Ένας σκηνοθέτης που έχει χάσει την έμπνευσή του ανακαλεί τις κρίσιμες επιλογές της ζωής του, ενώ αναζητά τον πρωταγωνιστή της μεγαλύτερης επιτυχίας του με τον οποίο έχουν να μιλήσουν χρόνια.