ΥΛΙΚΑ
-2 κιλά αρνάκι μπούτι σε μερίδες χωρίς κόκκαλο
-2 κλωνάρια δεντρολίβανο
-2 κλωνάρια θυμάρι
-5 σκελίδες σκόρδο κομμένο στα τέσσερα
-1 κούπα λευκό κρασί
-4 κουταλιές μουστάρδα
-1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες
-1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε φέτες
-6 πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
-1/2 κούπα ελαιόλαδο
-χυμός και ξύσμα από ένα λεμόνι
-200 γρ γραβιέρα σε κύβους
-1/2 κ.γ μπούκοβο
-αλάτι και φρεσκοτριμμέμο πιπέρι
-λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Από το προηγούμενο βράδυ θα μαρινάρουμε το αρνάκι, βάζοντας σε ένα μεγάλο μπόλ το κρέας μαζί με το δεντρολίβανο και το θυμάρι, το σκόρδο,το κρασί, την μουστάρδα, το κρεμμύδι με την ντομάτα, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το μπούκοβο και θα αλατοπιπερώσουμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά, σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπόλ και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα.
-Αν δεν προλάβουμε να μαρινάρουμε το κρέας από βραδύς, τότε το αφήνουμε να μαριναριστεί όσο περισσότερο γίνεται για να πάρει το αρνάκι όλα τα αρώματα και να γίνει πιο μυρωδάτο.
-Βγάζουμε το αρνάκι από το ψυγείο για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
-Σε ένα ταψί τοποθετούμε δύο κομμάτια αλουμινόχαρτο, το ένα δίπλα στο άλλο και από πάνω τους απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα.
-Στο κέντρο της λαδόκολλας, απλώνουμε τις πατάτες και τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς. Ρίχνουμε και το αρνάκι με την γραβιέρα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και περιχύνουμε με την μαρινάδα που περίσεψε.
-Προσεχτικά κλείνουμε πρώτα την λαδόκολλα, σαν έναν φάκελο και έπειτα με το αλουμινόχαρτο που θα σφραγίσει όλα τα υλικά μέσα στην λαδόκολλα και θα γίνει το ψήσιμο ομοιόμορφο.
-Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190οC για περίπου 2 ώρες. Έπειτα, δυναμώνουμε τον φούρνο στους 200οC και αφού έχουμε ανοίξει την λαδόκολλα, ξαναβάζουμε το αρνάκι μέσα για περίπου 20 λεπτά, να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
-Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε. Καλή σας όρεξη!

* Επειδή πολλοί από εμάς, δεν έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε Πάσχα στην εξοχή ή στο χωριό, με αποτέλεσμα να μην φάμε και το παραδοσιακό αρνάκι στην σούβλα με την τραγανή αυτή πετσούλα, σας έχω ετοιμάσει μια πολλή νόστιμη συνταγή που μυρίζει Άνοιξη, είναι πανεύκολη και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα Πασχαλινά εδέσματα! Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση σε όλους!