Τα πλούσια μακριά μαλλιά, είναι λίγο πολύ το όνειρο όλων μας. Πόσο εύκολο είναι όμως, να τα αποκτήσουμε; Ο hairstylist και manager του Chic Shock, Μάνος Πολυχρονίδης, απαντά στα πιο σημαντικά ερωτήματά μας για το πώς να μακρύνετε εύκολα και γρήγορα τα μαλλιά σας!

Γιατί είναι πιο δύσκολο να κρατήσω τα μαλλιά μου υγιή, όσο πιο πολύ μακραίνουν;

Δυστυχώς, όσο τα μαλλιά μακραίνουν χρειάζονται πολλαπλάσια φροντίδα γιατί οι άκρες γίνονται αδύναμες και λεπτές παρουσιάζοντας ψαλίδα και σπάσιμο. Αυτό σημαίνει ότι, κάποια στιγμή, θα χρειαστούν κούρεμα για να επανέλθουν σε καλή κατάσταση. Η λύση είναι να κρατάτε τα μαλλιά σας δυνατά και ενυδατωμένα μέσω ενός προηγμένου προγράμματος περιποίησης  με τη βοήθεια του κομμωτή σας. Δεν έχει νόημα να προσπαθείτε να μακρύνετε τα μαλλιά σας, αν δεν είναι υγιή και οι άκρες τους δυνατές. Οι υγιείς άκρες με το σωστό πάχος δίνουν φυσική κίνηση στα μαλλιά, κάνοντάς τα να φαίνονται πιο πλούσια και, συχνά, πιο λαμπερά.

Πόσο συχνά πρέπει να κόβω τα μαλλιά μου;

Προτείνω να μακραίνετε τα μαλλιά σας για δύο μήνες, και έπειτα να τα κόβετε κατά το ισοδύναμο με έναν μήνα ανάπτυξης. Είναι προτιμότερο να φτάσετε στον στόχο σας αργά αλλά με υγιή μαλλιά, παρά να φτάσετε γρήγορα και τα μαλλιά να είναι σε κακή κατάσταση.

Τα μακριά μαλλιά χρειάζονται ειδική φροντίδα;

Φυσικά. Τα μακριά μαλλιά χρειάζονται φροντίδα για να παραμείνουν υγιή και δυνατά. Σε αυτή περιλαμβάνεται τόσο το να μην τα καταπονείτε πολύ με βαφές, όσο και το να τα προστατεύετε από τη θερμότητα. Είναι σημαντικό να κάνετε τακτικές θεραπείες, καθώς και να χρησιμοποιείτε το κατάλληλο σαμπουάν και μαλακτικό για τα μακριά σας μαλλιά. Θα σας συμβούλευα επίσης να χρησιμοποιείτε ένα λάδι για την ενυδάτωση των ακρών, διότι συνήθως αυτές είναι το πιο αφυδατωμένο τμήμα των μαλλιών.

Πρέπει να έχω συγκεκριμένο τύπο μαλλιών, για να μπορέσω να τα μακρύνω;

Κάθε γυναίκα μπορεί να έχει μακριά μαλλιά, εφόσον αυτά είναι σε καλή κατάσταση. Κάποιοι τύποι μαλλιών μπορεί να χρειάζονται μια θεραπεία λείανσης, ώστε τα μαλλιά να γίνουν πιο πειθαρχημένα και πιο εύκολα διαχειρίσιμα σε καθημερινή βάση, ενώ τα πιο χονδρά και ατίθασα μαλλιά ενδέχεται να χρειάζονται συντήρηση και θρέψη.

Πόσο γρήγορα θα μακρύνουν τα μαλλιά μου;

Τα μαλλιά κάποιων ανθρώπων μακραίνουν πιο γρήγορα από ό,τι άλλων. Αυτό μπορεί να οφείλεται στον τρόπο ζωής, στη διατροφή, στα γονίδια, εξαρτάται. Ωστόσο, τα μαλλιά του μέσου ανθρώπου μακραίνουν περίπου 2,5 εκατοστά τον μήνα.

Τα μακριά μαλλιά είναι πιθανότερο να εμφανίσουν ψαλίδα; Πώς θα την αποφύγω;

Ναι, είναι πιο πιθανό, καθώς τα μαλλιά είναι εκ φύσεως πιο ξηρά και αφυδατωμένα στις άκρες και, ως εκ τούτου, πιο επιρρεπή στην ψαλίδα και το σπάσιμο. Οι άκρες των μαλλιών είναι, προφανώς, «γηραιότερες», άρα εκ των πραγμάτων πιο ξηρές και ταλαιπωρημένες. Μια λύση είναι να χρησιμοποιείτε ένα λάδι ή μια θεραπεία κατά της ψαλίδας για έξτρα ενυδάτωση, καθώς και να περιποιείστε τακτικά τα μαλλιά σας για να τους προσφέρετε τη θρέψη που χρειάζονται. Επίσης, μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε πάντοτε κάποιο προστατευτικό προϊόν πριν από το στέγνωμα με το πιστολάκι ή τη χρήση εργαλείων που χρησιμοποιούν θερμότητα.

Πλ. Σερφιώτου 11,Καλλίπολη, Πειραιάς. Τ: 210 4286555-6
Facebook: Chic Shock | Κομμωτήριο Πειραιά
Instagram: chicshock_piraeus_kallipoli