Ήρθε η ώρα που επιστρέψαμε στην καθημερινότητά μας, μετατρέποντας το μότο «Μένουμε Σπίτι» σε «Μένουμε Ασφαλείς». Με το καλοκαίρι να ξεδιπλώνεται μπροστά μας και την έκθεση στον ήλιο να αυξάνεται συνεχώς, είναι πολύ σημαντικό να «είμαστε ασφαλείς» και απέναντι στην ηλιακή ακτινοβολία, ΧΩΡΙΣ όμως να θεωρούμε τον ήλιο εχθρό μας! Πώς μπορεί να γίνει αυτό..;

Η Κωνσταντίνα Σκλημποσίου, ως Κοσμητολόγος Αισθητικός και αγαπώντας φυσικά η ίδια την καινοτομία, μας ενημερώνει για ότι πιο καινοτόμο έχει προκύψει στην αντιηλιακή προστασία, για όσα δεν γνωρίζει το ευρύ κοινό μέχρι τώρα μα αποτελούν βασικά κριτήρια επιλογής των αντιηλιακών που επιλέγουμε για την προστασία μας!

Αυτό που πιθανόν γνωρίζατε μέχρι τώρα είναι πως:

Τα χημικά αντιηλιακά είναι χημικά μόρια που απορροφούν τις ακτίνες UV του δέρματος. Ο όρος «χημική ουσία» δεν έχει αρνητικές ή επικίνδυνες σημασίες, ωστόσο μερικές από αυτές τις αντηλιακές ουσίες είναι αμφιλεγόμενες, επειδή μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό ή να μην είναι πολύ φιλικές προς το περιβάλλον.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζατε, είναι πως κανένα αντηλιακό δεν προστατεύει ενάντια στις υπέρυθρες ακτίνες, οπότε είναι προτιμότερη η χρήση αντηλιακών προϊόντων που περιέχουν τελευταίας γενιάς αντιοξειδωτικά μόρια που προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες και εμποδίζουν τη βλάβη των κυττάρων IR.

Συνεργαζόμενη με εταιρίες που είναι sunscreen specialists , η κυρία Σκλημπορσίου προτείνει να εφαρμόζετε:

  • Μόνο εγκεκριμένα UV φίλτρα.

Για παράδειγμα , η Medik8, χρησιμοποιεί  μόνο τα ακόλουθα οργανικά / χημικά αντιηλιακά φίλτρα:

  • Tinosorb S – Uvinul T150 –  Uvinul A Plus – Eusolex 232
  • Non-nano zinc oxide -Non-nano titanium dioxide

Αυτά τα αντιηλιακά φίλτρα διακρίνονται για τα εξής:

  1. Εξαιρετικά Ασφαλή, φωτοσταθερά, με υψηλή απόδοση καθώς πληρούν τις παρακάτω καινοτόμες προδιαγραφές:

Non-endocrine disruptors : Μερικά κοινά φίλτρα είναι γνωστό ότι διαταράσσουν τη λεπτή ισορροπία των ορμονών στο σώμα μας.

Μη ερεθιστικά: Καθώς εφαρμόζονται πολλές φορές μέσα στη ημέρα, πραγματοποιούμε εκτεταμένες αισθητήριες δοκιμές στις αντιηλιακές μας φόρμουλες για να διασφαλίσουμε ότι είναι εξαιρετικά ήπιες για το δέρμα.

  1. Non-Nano

Τα ορυκτά αντιηλιακά είναι μικρά φυσικά σωματίδια που αντανακλούν τις ακτίνες UV επάνω στην επιφάνεια του δέρματος με τον ίδιο τρόπο όπως ο καθρέφτης. Τα ορυκτά αντηλιακά που περιέχουν νανοσωματίδια (μεγέθους κάτω των 100 νανομέτρων) χρησιμοποιούνται συχνά και η απουσία τέτοιων σωματιδίων είναι ένας δείκτης ασφάλειας

Μόνο μία εταιρεία αυτή τη στιγμή παγκοσμίως έλαβε τη πρόκληση να δημιουργήσει ένα λεπτόρευστο και ελαφρύ non-whitening physical sunscreen, ΧΩΡΙΣ τη χρήση νανοσωματιδίων. Αντιθέτως, χρησιμοποιεί σωματίδια micronized titanium dioxide και zinc oxide για να ελαχιστοποιήσει την επίδραση λεύκανσης στο δέρμα. Χρησιμοποιώντας επίσης ειδικές διαδικασίες παρασκευής, παράγεται τελικά μία ελαφριά, λεπτόρευστη, non-sticky Physical Sunscreen φόρμουλα, με αντίστοιχο spf30 ή spf50. Physical sunscreen λοιπόν, για πρώτη φορά και στην Ελλάδα από τη Medik8. Αξίζει να το δοκιμάσετε, ειδικά αν έχετε γενικότερη δυσανεξία στα αντιηλιακά!

  1. Coral-Reef Safe

Εκτιμάται ότι έως και 14.000 τόνους αντιηλιακού προϊόντος αφήνεται κάθε χρόνο στη θάλασσα.  Γι αυτό δεν  χρησιμοποιούμε δημοφιλή αντιηλιακά φίλτρα που έχει βρεθεί ότι βλάπτουν τους κοραλλιογενείς υφάλους, προκαλώντας λεύκανση, όπως τα Oxybenzone (benzophenone-3) Octinoxate (octyl methoxycinnamate) Nano zinc oxide.

H Ιταλική εταιρεία Vagheggi  χρησιμοποιεί μία μοναδική τεχνολογία στα αντιηλιακά της, η οποία κέρδισε το Βραβείο Καινοτομίας 2019 στην Σαγκάη, στα προϊόντα για προστασία ενάντια στις ακτίνες UVA, UVB, τις υπέρυθρες ακτίνες και τις επιπτώσεις του σκοτεινού ήλιου. Η σειρά αυτή δημιουργήθηκε με την έρευνα του καλύτερου περιβαλλοντικού προφίλ με βιοδιασπώμενες φόρμουλες και μειωμένη επίδραση στο υδάτινο περιβάλλον, για να προστατέψουν το δέρμα αλλά και τη θάλασσα. Κατά μέσο όρο, τα προϊόντα φροντίδας Vagheggi αποτελούνται περισσότερο από 75% βιοδιασπώμενων υλικών και οι επιπτώσεις  τους στο περιβάλλον είναι αμελητέες.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, ο κάθε ένας από εμάς, είναι διαφορετικός, και χρίζει διαφορετικής προσέγγισης στη τελική επιλογή αντιηλιακού. Γι αυτό η Δερμογνωσία είναι πάντα δίπλα σας, ώστε να κάνουμε την ιδανική επιλογή, ώστε να  λατρέψετε την αντιηλιακή σας φροντίδα  για το καλοκαίρι του 2020!


Τσαμαδού 43 Πειραιάς Τ: 2104172334 Fb: Dermognosia Cosmetology clinic Instagram: Dermognosia

www.dermognosia.com