Αναβολή για το καλοκαίρι του 2021 πήραν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού οι Ολυμπιακοί Αγώνες που θα διεξάγονταν στο Τόκιο.

Η απόφαση ελήφθη στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σίνζο Αμπε.

Οι τρεις άνδρες ανέλυσαν τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί, ειδικά μετά την ειλημμένη απόφαση αρκετών χωρών (Καναδάς και Αυστραλία έκαναν την αρχή, με τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία να δηλώνουν πρόθυμες να ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα) να μην στείλουν αθλητές στο Τόκιο το φετινό καλοκαίρι, για να φτάσουν στην απόφαση να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες με ένα χρόνο καθυστέρηση.

«Πρότεινα στον πρόεδρο της ΔΟΕ να αναβάλουμε για έναν χρόνο τους Ολυμπιακούς Αγώνες και συμφώνησε 100%», τόνισε ο Σίνζο Άμπε.

Ωστόσο είναι ακόμη ασαφές το πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθούν οι Αγώνες μέσα στο 2021. Κι αυτό διότι έχουν προγραμματιστεί πολλές μεγάλες διοργανώσεις το επόμενο καλοκαίρι και η ΔΟΕ δεν θέλει να συμπέσουν. Ακούστηκε επιπλέον ως σκέψη και η διεξαγωγή τους τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, κάτι που όμως θα προκαλέσει προβλήματα σε αθλήματα όπως το μπάσκετ.